De Games Courant: Gelukkig nieuwjaar!

Marco (MrSubtle)


De games.fok.nl editorial uitgave, week 1, jaargang 2

Gelukkig nieuwjaar! Het mag nu toch nog net? De kerstboom mag tot 6 januari blijven staan en dan zijn de feestdagen voor de meeste mensen weer afgelopen. Voor FOK!games zijn het meer feestmaanden geweest in plaats van feestdagen. We vieren dat we nu een viertal maanden met veel plezier dit stukje FOK! onderhouden voor jou. Hopelijk vier je het met ons mee.

De laatste week stond natuurlijk volledig in het teken van kerst en nieuwjaar en dus is er ook weinig nieuws gebeurd in gamesland. FOK!games uitgezonderd, want we organiseerden een leuke puzzelprijsvraag. Meedoen is simpel: Er zijn honderd punten te verdienen door het beantwoorden van 'eenvoudige' vragen. Uiteenlopend van zoek de-review-met-het-laagste-eindcijfer tot maak-een-leuke-tekening. We hebben enorm veel lol gehad met het bedenken van de vragen en opdrachten, en hopelijk heb je als je mee hebt gedaan evenveel lol gehad aan het beantwoorden van de vragen. Zonder twijfel was deze prijsvraag de meest arbeidsintensieve prijsvraag tot dusver (petje af voor vagere_hein en RichardFun voor de organisatie!), maar het prijzenpakket is er dan ook naar. Maandenlang hebben we met z'n allen games en goodies gespaard en zorgvuldig bewaard in een enorme doos, en nu mogen ze dan eindelijk het daglicht zien en spoedig gaan ze op weg naar de tientallen winnaars. Wie de winnaars zullen zijn? Dat is nog even een verrassing, want deelname sluit pas vanavond.

En nu staat het nieuwe jaar te wachten. Een spannend jaar mogen we wel zeggen. Oorlog in handheld-land tussen de Nintendo DS en de PlayStation Portable. Beiden lekker prijzig, dus dat wordt kiezen voor de meeste mensen. Zeer waarschijnlijk zien we later dit jaar ook de nieuwe generatie consoles aan de horizon verschijnen. Ook daar zit menig gamer op te wachten vermoed ik zo. Wordt de nieuwe GameCube een GameSphere en wordt de nieuwe Xbox een Xcube? Alleen tijd zal het leren.

De games die dit jaar uit zullen komen zijn ook niet mis. Doom 4, Half-Life 3 en natuurlijk Halo 3 zullen allemaal verschijnen; of ben ik nou iets te optimistisch? . In ieder geval lijken Zelda, Star Wars: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords, Resident Evil 4 en World of Warcraft wel tot de favorieten te behoren momenteel. We zullen zien wat het jaar ons brengt.

FOK!games gaat natuurlijk ook niet stil zitten. Ook wij hebben leuke nieuwe plannen en verrassingen in petto, maar meer dan dit ga ik voorlopig niet zeggen. Zorg in ieder geval dat je zo nu en dan even blijft kijken? Dan zie je het vanzelf als het zover is. En tot die tijd? Ga lekker gamen...!

Enjoy!


(aka MrSubtle)
Hoofdredacteur