Avonturen in MMORPG land

Arjen (Mr_Belvedere)
Ik steek je neer met mijn +5 swiss army knife, terwijl jij met je +9 toverstaf mijn hersens tot pulp probeert te toveren. Ondertussen zal mijn groep van ingehuurde kobolds (-1 shield) je mini-leger van bepantserde ratten (+2 intelligentie, maar alleen in groepen van 3 of meer) overstelpen met hun kromzwaardjes.

Vertederd kijk ik toe hoe de kobolds de ratten naar de eeuwige MMORPGvelden laten verdwijnen. De hele grond ligt vol met skeletten en ik ben 967 experience points rijker. Op naar de volgende quest!

Ondertussen zijn we 4 uur verder, heb ik 72 heuvels over gewandeld en kom ik een Necromancer (-2 intelligentie, +4 snelheid, dankzij de gestolen open sandalen die hij draagt) tegen die wel heel veel interesse heeft in mijn, tot inmiddels +9 opgevoerde, swiss army knife. Een gevecht begint.

De Necromancer (dankzij mijn scrolls nu nog maar +1 snelheid) heeft wat skeletten van de grond betoverd en nu komen er 14 zombies (-4 intelligentie, +2 kracht, -1 uithoudingsvermogen) proberen een hapje van mij te nemen. Maar ik heb geluk. Mijn vrienden zijn inmiddels ook online gekomen en hebben mijn veelvuldige oproepen tot hulp opgemerkt.

Een felle flits later word ik opeens bijgestaan door Kees, een Half-Elf/Half-Dwerg/Dief (-8 snelheid, maar +12 kracht) en Karel, een Kwart-Draak/Kwart-Mens/Kwart-Kobold/Kwart-Dwergpapegaai (-10 intelligentie, maar kan wel vliegen). Hulde aan mijn online vrienden!

Snel stormen we met z'n drieën op de zombies af, die dankzij de speciale krachten van de Half-Elf/Half-Dwerg/Dief nu alleen nog maar kunnen aanvallen in groepjes van 3 of minder. Kees en Karel laten zich van hun beste kant zien. Na een immens gevecht van 45 minuten steelt Kees alle wapens van de zombies. Karel wil delen in de winst, maar de Necromancer leeft nog. Er worden weer 85 zombies gemaakt die weer richting mijn clubje worden gestuurd.

Karel houdt het voor gezien, gebruikt zijn speciale Dwergpapagaai features, stijgt op, verlaat ons en eindigt het spel 20 minuten later met de boodschap "Eten".

15 heuvels, 14 tunnels, 2 gebouwen, 8 bossen en 4 vijanden later houdt ook Kees het voor gezien. Hij verlaat de community met het bericht "Zzz", waarop ik ook maar eens besluit op de klok te kijken.

Verdomme! Het is al 2 uur 's nachts! Misschien wordt het toch tijd om naar bed te gaan? Eerst nog al die zombies even neersteken en al het goud oppakken. Snel nog even naar de lokale winkel (ligt maar 8 heuvels hiervandaan) en mijn winsten en profiel opslaan in mijn gamers i.d. code.

Heh! Lekker gespeeld !

Ik ben er 1400 experience points op vooruit gegaan, ben nu een Level 21 Swiss Elite Warrior met speciale "+4 snelheidsschoenen". Nu kan ik ook eindelijk die Level 20 Eénderde-Kabouter/Eénderde-Monnik/Eénderde-Pony figuur aan, die eergisteren mijn +19 Zwaard heeft afgepakt. Ik zal hem leren! Snel uitloggen en naar bed, het is al half drie!

Tot morgen!