Politiek is zoiets als ....

Redactie

Column door Chatistu

Originele titel: Politiek is zoiets als een kat in zijn reet proberen te naaien

Hoe kan het bestaan dat een simpele boerenlul als ik, oprotfooien van ettelijke miljoenen aan een paar maatpakmisdadigers moet zien als een vanzelfsprekendheid, terwijl mij duidelijk wordt gemaakt dat ik de komende jaren financieel flink moet minderen naar mijn kinderen?

Iedereen voelt op z'n Hollandse boerenklompen aan dat het geld dat deze kuthufters opstrijken afkomstig is uit afgedragen belastingpenningen. En dan hoor je de grootste huichelaar van het land, Bouter Wos, quasi-knarsetandend zeggen dat dit niet de bedoeling is en het nooit meer zal voorkomen. En gij geleufde dah?

Ik kots van de manier waarop dit land door de zogenaamde recessie wordt geloodst. Ziedaar onze crisiskapitein, Jan-Peter Balkenende, minister-president van deze godvergeten dwergstaat, die zonder enige vorm van schaamte en op dictatoriale VOC-wijze orakelt dat we allemaal een paar stappen terug moeten doen.

Ik geef je op een briefje dat er de komende maanden genoeg mensen zullen zijn die ongewild een stapje voor een voortrazende intercitytrein zullen plaatsen of over de reling van een flatgebouw de zorgeloosheid in zullen vliegen. Maar daar zit deze gelegaliseerde oplichtersbende niet mee. Gezinnen worden verwoest; ach ja wat zou het, waar gehakt wordt vallen spaanders. Zelfs holbewoners in de oertijd hielden er een meer hoogstaande moraal op na.

Ik geloof niet in dit politieke systeem. Ik ben voor een landsbestuur van nationale eenheid waarin alle partijen zitting hebben. De stem van Geert Wilders spreekt voor heel wat mensen in dit land. Dat moet je serieus nemen. Je kunt hem niet doodleuk in de oppositie parkeren en denken dat je daarmee een politieke oneffenheid wegstrijkt. Het maatschappelijke probleem gaat daardoor alleen nog maar meer progressief groeien.
Als politiek fenomeen zal Geert Wilders zeker niet boven Pim Fortuyn kunnen uitstijgen, maar ik vind zijn existentie binnen de Haagse kaders voorzeker functioneel én effectief. De grootste lamzakken in de Tweede Kamer zijn toch wel Balkenende en zijn geïnaugureerde dievenbende.

Tijd om de politieke balans op te maken. Mijn gedachten op dat vlak hebben altijd gesympathiseerd met de klein-linkse regio's, maar ik begin langzamerhand een beetje geïrriteerd te raken door die mufgeurende, betweterige en arrogante zweetsokkenmaniertjes. Geert Wilders zal nooit mijn stem hebben. Agnes vind ik verdomd jammer dom overkomen. Femke is mijn politieke lustobject, Pechtold een politieke prostitué, de Dierenpartij mag wat mij betreft op jachtsafari.

Onze kampioenscrimineel in wording is CDA'er Jack de Vries, die jullie vrolijk afgedragen belastingmiljarden wilt steken in een jachtvliegtuig, dat het doden van mensen – goed of kwaad – tot kunst heeft verheven. Deze man vertegenwoordigt een partij die nota bene de naastenliefde van Jezus van Nazareth beweert na te streven! Dit zijn mensen die God op hun lippen hebben en bloed aan hun handen. Dit soort mensen denkt enkel in verhoudingen van economisch gewin. Die geven niets om de micro-ellende van een doorgesneeën gezin, zoals wij kneuterboertjes dat hebben.


Dit is het verdriet van Nederland! Iedereen huilt en snottert. Geert Wilders biedt enkel een zakdoek aan, maar dat is nog altijd beter dan het vertoonde bedrog van Balkenende en de zijnen, zo denkt een electorale meerderheid.

Had Willem Drees sr. toch nog 102 jaar langer mogen leven.