Ik heb gefaald

Francesca

Hooggeachte Kamerleden,

Bij deze bied ik u mijn excuses aan vanwege mijn ernstig falen. Ik heb ingezien dat een optreden bij Pauw en Witteman allesbehalve een goed idee was. Had ik rekening gehouden met de aanwezigheid van die breteldragende nerd en die pronte borstenmadam, was het dan ook nooit zover gekomen.
De slogans "Kracht- en prachtwijken, "Samen buurten, samen binden", klinken nu als holle frases. Ik voel me eerlijk gezegd niet meer bij machte om hier nog een positieve draai aan te geven. Ik bevind mij op een hellend vlak en hoe ik ook worstel, ik zal niet meer boven komen. Hoewel het slechts een schamele troost is te weten dat het wel begon te gloren daar in die probleemwijken, acht ik de kans dat het zonnetje er ooit zal doorbreken nu ontzettend klein. 

Mijn koppige drang naar integratie is evenmin een doorslaand succes gebleken. Hetzelfde geldt voor dat hartstochtelijke pleidooi over onze Nederlandse cultuur dat gestoeld zou zijn op joods-christelijk-islamitische invloeden. Het is nooit mijn bedoeling geweest om zowel de VVD als de PVV te shockeren met die brutale confessie. Ik besef  nu ook wel dat pro-islam uitspraken niet alleen de heer Wilders over de rooie jagen, maar dat dit ook de heer Rutte heeft laten schuimbekken van woede. Cultuur-relativisme zal ik voorgoed laten rusten, dat beloof ik u bij deze. Niemand is erbij gebaat om voor knettergek te worden versleten, maar ook dit valt alleen mij te verwijten.
Ik hoop daarbij vurig dat de heer Wilders zijn motie van wantrouwen niet zal indienen, maar te ruste zal leggen. Te denken dat de islamitische cultuur zich diepgaand genesteld heeft in de Nederlandse samenleving was een onvergeeflijke vergissing mijnerzijds. Het spijt mij dan ook oprecht dat hiermee beide heren Wilders en Rutte emotionele schade is berokkend. Ik beloof hierbij plechtig dat ik nooit meer zal tornen aan de Nederlandse tradities en al helemaal niet aan onze Nederlandse identiteit, want ik weet nu dat dit meer kwaad doet dan goed.       

Ook de uitzending van GeenStijl had voorkomen kunnen worden, dat ben ik volledig met u eens. Deels valt de uitzending echter ook onder verantwoordelijkheid van de reporter, Rutger Castricum en de eigenaar van de weblog. De vraag naar wat voor onderbroek iemand draagt, lijkt mij zeer ongepast, maar kon niet door mij voorkomen worden, daar de weblog GeenStijl niet onder mijn supervisie valt.
Dat het zwijgen als tenenkrommend en heel zielig werd ervaren en zeker niet als televisiemoment van het jaar beschouwd kan worden, ben ik alweer volledig met u eens. Een glimlach had de situatie kunnen redden, maar ik vind het te ver gaan wanneer iemand wegens het ontbreken daarvan de titel van miscast van kabinet Balkenende IV opgelegd krijgt.
Het zal er wel niet meer toe doen, maar de verdenking dat Rita Verdonk medeschuldig is betreffende de aanloopproblemen in de probleemwijken, is eveneens ongegrond gebleken. Zij had natuurlijk het volste recht om daar de gebreken van de islam aan de kaak stellen. Wanneer echter wordt toegestaan om die cultuur daar wortel te laten schieten, gaat het hek natuurlijk helemaal van de dam en zorgt dat voor nog meer onrust. En daar is niemand mee gebaat, zelfs de joods-christelijke-islamitische samenleving niet.  

Tot slot wil ik vermelden dat ik niemand een kwaad hart toedraag, ook u niet mevrouw Vogelaar. Integendeel, ik heb wel een beetje met u te doen. U wordt compleet de grond in geboord, afgebrand en gebackstabbed, door uw eigen partijgenoten, notabene. Men denkt er zelfs aan u in te wisselen voor een andere "speler".
Maar misschien is het nog niet te laat. Ik ben er nog steeds heilig van overtuigd dat alleen u bij machte bent om die zware taak uit te voeren. Het lijkt mij dan ook een goed idee om een andere spindoctor in de arm te nemen. Iemand die beter in staat is om uw slechte imago op te poetsen en in ieder geval beter bestand is tegen uw exorbitante woede-aanvallen.

Met collegiale groet,

Dig Istha   

P.S. Bij deze meld ik mij ziek voor onbepaalde tijd.