Rita's schaamhaarpolitiek

Tijl (tijl)
Onze oudste zoon ging uit logeren, en het dochtertje zat op de crèche. De poes kon voor zichzelf zorgen, dus wij gingen naar de sauna. De sauna in Weesp is gebouwd als crematorium, maar dan met water in plaats van vuur: nietszeggend grijs, politiek correcte prefab-kunst, de tuin in een soort half-japans design met strakke grintpaden (lekker onderhoudsvriendelijk).

De Nederlandse vrouw is de weg kwijt, als het om schaamhaarmode gaat. De een heeft al het haar weggehaald, de ander laat de boel lekker de boel. Daartussenin kom ik van alles tegen. Kan een modetycoon daar niet wat duidelijke richtlijnen over geven? Leco, sta op! Geef wat duidelijke richtsnoeren! Ik zie een vrouw met een centimeter brede streep recht omhoog, richting navel. Als een soort uitroepteken, waarbij de punt... Enfin, je snapt het wel.
Een andere vrouw heeft juist een plukje laten staan zo groot als een postzegel. Alsof ze het punt wil maken dat ze heus oud genoeg is om al schaamhaar te hebben. De driehoek, die nog het meest de natuurlijke vorm benadert, kom ik ook wel tegen, maar niet zo vaak. Te saai zeker. Misschien moet de politiek er zich tegenaan bemoeien.

Vlak voor we weg moeten, komen de overburen de Panoramasauna binnen. Het uitzicht van de Panoramasauna is een andere sauna, een zwarte schutting die hier en daar is omgewaaid, (een stuk A1 is daar zichtbaar) en een triest grasveld, dat half onder water staat. Plus af en toe blote mensen die uit de andere sauna komen, met rode billen op weg naar het dompelbad.

Ik herken de overburen niet, zo zonder kleren, maar na enige tijd begrijp ik uit de conversatie dat het de overburen zijn. Hun hondje is dood. Wij betuigen onze deelneming. Ik weersta de verleiding om naar het schaamhaar van mijn buurvrouw te kijken. Ik weet dus niet of zij voor de streep-, driehoek- of natuurvariant heeft gekozen. Mijn vriendin zegt dat we nu voortaan de gordijnen niet meer dicht hoeven doen, bij het aan- en uitkleden. Dat deed ik toch al nooit. Ze kijken maar een andere kant op als ze mijn leuter niet willen zien... (Trouwens, dan hebben ze wel een goede verrekijker nodig. Zelfs mijn vriendin ziet mijn gevalletje regelmatig over het hoofd. Ik heb een kleine die weigert, triest genoeg.)

Gelukkig zijn deze buren met elkaar op stap. In de sauna in Almere kwamen we eens een mooie jonge witte vrouw (variant: bold beaver) tegen, die zat te foezelen met een mooie jonge zwarte man. Het leek wel een soft-pornofilm. Toen kwam er vanaf het bovenste bankje een droog: - Dag buurvrouw.
De buurman hield plots op met foezelen. Een minuut later was het stel verdwenen.
- Dat was de buurvrouw, zei het bovenste bankje. -Maar dat was niet de buurman.

Zie je nou? Kan Trots op Nederland dit puntje even meepakken - ik heb gehoord dat ze een website hebben waar je je verlanglijstje kunt indienen, wil iemand dat even submitten daar: wildgroei in de schaamhaarmode is het begin van het zedenverval. Het eindigt uiteindelijk allemaal met overspel, zelfs in Almere. En wat daar niet al van komen kan... SOA's, platjes, familiedrama's. Het is tijd voor tucht in de onderbroek. Not nostrums, but normalcy, zoals de Amerikaanse president Harding al zei. No nonsense in the nickers. Rita kan daar van maken: geen fratsen, maar fatsoen. Terug met die driehoek in de onderbroek!