Keelsnoepjes en het anusorgaan

Patrick (binsmeister)

Het liefst mijd ik de ´Aldi onder de drogisterijen´, ´Het Kruidvat´. Vandaag ontkwam ik er echter niet aan, omdat ik in de stad was met een vriendin die hier een bepaalde shampoo wilde scoren. Ik besloot dat dit een goede gelegenheid was om mijn ´kater-medicijnen-mandje´ aan te vullen met een nieuwe lading ibuprofen, rennies en bovenal: strepsils. Waar je in andere winkels door het kassameisje lastig gevallen wordt met vragen over bonuskaarten, ´my-little-pony-spaarlikkaarten´, smurfen, koopzegels en beenhamspaarpunten, zo is het kruidvatmeisje verplicht te vragen of je informatie wilt over de medicijnen die je koopt. Op zich niet vreemd, maar toen ik haar vroeg of het echt noodzakelijk is om die strepsils anaal in te brengen, zag zij hiervan de humor niet in. Het kassameisje leefde namelijk in de veronderstelling dat ik serieus een vraag had over het anaal inbrengen van keelsnoepjes. "Sorry meneer, dat weet ik niet, ik ga het even aan mijn baas vragen", was haar zeer verrassende antwoord.

Toen de ´vmbo-chick´ verdween richting magazijn viel een inwendige lachkick mij ten deel toen mijn oog viel op een aantal folders dat naast de kassa stond. Nooit geweten dat je bij ´Het Kruidvat´ ook terecht kunt voor allerlei verzekeringen. "Doe mij maar wat neusspray, deze deobus, een rolletje mentos....en owjah, doe er ook maar een uitvaartverzekering bij", het moet toch niet gekker worden! Wat heeft ´Het Kruidvat´ te maken met een uitvaartverzekering? Komt er dan soms op mijn grafsteen een lief klein kruidvatlogo onder de tekst: ´Hier rust Bins, onder de grond geen kwaaie jongen?´ Worden er na mijn begrafenis voordeelcoupons voor haarverzorgingsartikelen uitgedeeld? Rot toch op! Welke debielen laten zich bij deze schrale winkel verzekeren?

"Meneer, u had een vraag over strepsils", vroeg de kale manager die zichtbaar baalde dat hij zijn door zijn moeder gesmeerde boterhammetjes nog even in zijn broodtrommeltje moest laten zitten. Inmiddels had mijn vriendin haar shampoo gevonden en ik schatte in, dat zij het niet op prijs zou stellen als ik de vraag over het anaal inbrengen van strepsils nogmaals zou stellen. Ik wilde de situatie van vanmiddag niet nog complexer maken, door hier het strepsilverhaal aan toe te voegen. Eerder die middag moest zij namelijk een broek ruilen, omdat ze er bij nader inzien geen geld voor had deze maand. Terwijl ik voor de kledingzaak een sigaret aan het roken was, kwam zij naar buiten. Met een andere broek. Ze hoefde slechts vijfitg euro bij te betalen, "echt geen geld". Vrouwenlogica, daar heb ik weinig kaas van gegeten.

Gelukkig wist de kruidvatmanager niet hoe snel hij weer richting magazijn moest gaan, toen ik hem vertelde dat ik mijn vraag middels methodisch twijfelen en logisch redeneren reeds had beantwoord. Toch liet de gedachte omtrent het anaal inbrengen van strepsils mij niet meer los. Voor het kassameisje was het in ieder geval geen vreemde gedachte geweest, ze had immers niet verbaasd gereageerd op mijn vraag. Vaseline is goed voor de schrale billen, dus waarom deze verzachtende keelsnoepjes niet? Er zat niets anders op dan zelf op onderzoek uit te gaan. Bovendien had ik genoeg kruidvat-verzekeringsfolders meegenomen als leesvoer voor op het toilet. Uitkomst van mijn empirisch onderzoek: Strepsils zijn niet verzachtend voor het anusorgaan en kruidvat-verzekeringsfolders vormen geen goed leesvoer voor op het toilet. Zegt het voort kruidvatkassameisjes!

FOK!columnisten schrijven op vaste dagen volgens volgend schema:
zo: SunChaserDanny ma: superwormSubmit di: tijlGramps/MarkVerver wo: Arnohari/kassameisjebinsmeister do: bazboSubmit vr: DriekOplopersdrulovic/petertjeprik za: FrancescaSubmit