Uit de kut van Tante Sjaan

SunChaser
Aan:Danny
Van: SunChaser

Betreft: Uit de kut van Tante Sjaan

En? Zijn jouw kids inmiddels geďnfecteerd met het smurfenvirus? Ik vind het toch knap hoe het reclamebureau van Albert Heijn na de Wuppies weer een oud fenomeen uit de kast heeft getrokken, en met succes. Reden we vorig jaar, of is het alweer twee jaar terug, met tachtig Wuppen op onze dashboard, nu zijn het Smurfen die de we overal tegenkomen. Ikzelf heb sinds ik 12 was al niks meer met smurfen, vroeger had ik nog wel eens een poppetje en in mijn jeugd zal ik vast eens lalalala mee hebben geblčrd met vader Abraham en zijn smurfen, maar blijkbaar zijn die wezens toch niet uit te roeien.

Ik herinner me dat ik nog wel eens op mijn zestiende de Smurfen op televisie zag omdat mijn zusje het had opstaan, en dat ik hoopte dat Gargamel ze eindelijk eens te pakken zou krijgen.

Ik zal hier niet vertellen dat het vreemd is dat Smurfen jarenlang met zijn allen in dat paddestoeltjesdorp woonden zonder dat er een vrouw was. Waarschijnlijk was het gewoon een homocommune die werd geleid door de baardhomo met zijn grote smurf. Wat wel vreemd is dat Gargamel dacht dat hij de Smurfen kon uitroeien met zijn zelfgeschapen Smurfin. Want in tegenstelling tot wat hij hoopte werd de nepsmurf een echt lid van het dorp en daarmee kreeg hij er alleen maar een vijand bij. Als hij Smurfin niet had gemaakt dan hadden de mannen bij gebrek aan een lekker wijf wel elkaar uitgeroeid met aids.
Heel terecht overigens dat die Albert Heijn-bedrijfsleider dat kutkind wegstuurde die bedelde om Smurfen. Er zijn maar 15 verschillende. Wat moet je dan met meer dan 50 Smurfen? Een Smurfengangbang houden? En face it, als we dit toestaan moeten we straks zeker ook toestaan dat zwervers bedelen om een flesje bier als je net een krat hebt gekocht. Maar ik dwaal af.

De Smurfen waren overigens vroeger bij mij op de basisschool ook al geen onderwerp waar je stoer als jongens onder elkaar over lulde. Wel zongen wij alternatieve schunnige teksten. Zouden de kids van tegenwoordig dit ook nog zingen? Ik zie het al helemaal voor me hoe jouw spruiten schunnige Smurfenliedjes zingen. Wat dat betreft verandert er niet veel. Bij ons was vroeger op de muur van school gekalkt:

Met Dixan tussen pik en pruim
Heb je een nacht vol liefde
En een bed vol schuim


En nog steeds kom ik die tekst wel eens tegen. En wat dacht je van dit aftelversje?

Op numero vijf
Woont een heel vies wijf
Kom maar binnen lieve schat
Trek je broek maar van je gat
Trek maar aan mijn tiet
Dan ben jij hem niet!


Toen ik negen was vond ik dit een spannend versje, nu moet ik er breed om glimlachen. Wel leuk hoe je dingen van vroeger onthoudt. Ik weet geen reet meer van de Middeleeuwen of hoe de bodemstructuur van Nederlands is of wie Seis Inquart was, maar deze vieze versjes kan ik nog steeds probleemloos reproduceren. Zo zie je maar dat alles wat je op school leert toch geen indruk maakt. Bovendien, ik ben nu 37 en heb nog nooit de kennis over de bodemstructuur van Nederland hoeven te gebruiken. En ook is het nooit van essentieel belang geweest dat ik kon vertellen hoe de boeren belasting betaalden aan koningen achter hun met kantelen versierde kastelen. Ik wed dat jij deze kennis ook nooit hebt hoeven te gebruiken, net zoals al mijn leeftijdsgenoten. Maar als ik ze vraag: waar komen Smurfen dan vandaan? Dan zal iedereen zingen: Uit de kut van Tante Sjaan.

Zing je mee?

Waar komen jullie dan vandaan, uit de kut van tante Sjaan.
Hoe komen jullie daar dan in, via de pik van ome Wim.
Wat hebben jullie daar gegeten, spermaballen niet te vreten.
Wat hebben jullie daar gedaan, glijden van de spermabaan.


Grappig hoe je dingen onthoudt die geen enkele waarde hebben. Dingen waar je niks mee kunt maar toch weet. Febo is afkorting van Ferdinand Bol, de straat waar de eerste Febo werd geopend. Ochtendurine helpt tegen wratten. Een haan heeft geen pik, maar net als de kip een cloaca. Deze worden zoals bij alle vogels tegen elkaar aangeduwd als ze elkaar willen bevruchten. Romy Schneider haatte Sisi maar werd gedwongen in de vervolgen te spelen. Van die weetjes die ze nooit eens vragen bij Weekend Miljonairs of 1-tegen-100.

En nu weet jij deze nutteloze weetjes ook. Mocht jij nog wat weten, ik hou me aanbevolen. Het zijn namelijk leuke dingen om te roepen tijdens feestjes als er een stilte valt. Doe er je voordeel mee,

Tot volgende week

Stefan

PS: Over jeugdsentiment gesproken, wat valt Edwin Rutten door de mand. Mensen aanklagen omdat ze de grap 'De Film van Ome Wilders' gebruiken, verwijzend naar zijn tv-succes van tachtig jaar terug. Foei Ome Willem!