Idee voor Middelburg

Redactie
Column door RSJ


M'n Mean-Girls-soulmate-and-friend woont al een hele tijd in Middelburg met haar man. Maandag ging ik voor het eerst naar haar toe. Dat mag ook wel, want ze is al vaak genoeg bij mij geweest. Oh my God, dat kind woont daar perfect! Enorm huis, mooie omgeving, alle rust van de wereld, gezellig, and so on. Aangezien ik daar nooit ben geweest, wist ik ook niet hoe het daar was.

Die morgen was ik om half zeven opgestaan, omdat ik nog veel moest doen. Natuurlijk moest ik me dan ook haasten om de trein van negen uur naar Utrecht Centraal te halen. Ik heb alle tijd van de wereld nodig in de ochtend, en aangezien ik dat die morgen niet had, en ik nog drie minuten had tot m'n trein kwam, kon ik ook niet kiezen welke schoenen ik zou aantrekken. De schoenen die het dichtste bij de deur stonden hadden mijn voorkeur. In de trein zag ik pas welke schoenen ik aan had.

Okay... cool... fuck... die had ik dus nog niet ingelopen. Mijn awesome grijze pumps met een überschattig strikje erop zien er zoooo veel leuker uit dan dat ze zitten. Nadat ik twee en een half uur in de trein had gezeten (toen ik ging zitten had ik m'n pumps uitgedaan) moest ik ze weer aantrekken en de trap aflopen. Ik kreeg commentaar van de vrouwelijke conducteur dat ik erg sierlijk liep op zulke hakken. Guess what, schijn bedriegt. Ik verga namelijk van de pijn, but I'm so good in het verbergen daarvan.

Gelukkig kwam mijn vriendin me ophalen met de auto van het station. We gingen eerst naar haar huis toe; m'n voeten voelden alweer wat beter en ik kon normaal lopen. Nou, daar lekkere Senseo gehad (yummie, yummie) en bijgekletst. Later gingen we winkelen.

FUCK. In Middelburg is dus bijna geen enkele STOEPtegel te bekennen. Je hebt alle soorten tegels en stenen, maar geen stoeptegels. Geen vierkante, stevige, gatenloze stoeptegels. Waarom, vroeg ik me af. Waarom? Why? Sto? Pourquoi? Ik kon het niet geloven. We hebben dus daadwerkelijk misschien een uurtje gewinkeld en ik moest echt nodig gaan zitten. Laat het nou net zo zijn dat heel Middelburg stampvol was en er nergens meer plek was. Dear lord, why today? Why? What did I do wrong? Mijn hak heeft geen enkel gat gemist en ik ben blij dat mijn enkels nog heel zijn.

Eenmaal thuis aangekomen (om half twaalf 's avonds) konden mijn pumps echt de pot op. Ik weet ook niet waar ik ze gesmeten heb. Mijn eerste gedachte was om de burgemeester van Middelburg een brief of mail te schrijven om eens STOEPtegels te plaatsen, want hoe moet ik er nou classy uitzien als mijn enkels 100% gevaar lopen? Waarschijnlijk is dit geheel ook de oorzaak van de stijl van de mensen daar. Die laat zwaar te wensen over, namelijk. No hard feelings y'all, but really, your style could use some... STYLE. (Mevrouw met de leren broek... die broek kan écht niet, sorry.)

Mocht iemand het emailadres van de burgemeester van Middelburg hebben: ik zou 'm graag van u overnemen zodat ik mijn verhelderende idee naar de beste man of vrouw kan mailen. Bij voorbaat dank.

En doe wat aan de kleding. Leren broeken zijn echt fout.