Een weekje lijken tellen in Nederland

SunChaser
Aan: Danny
Van: Stefan
Betreft: Een weekje lijken tellen in Nederland.

Hey Danny,


Hoe was het in Landal GreenParks? Heb je al het hele park afgehuurd voor 1 oktober 2009? Lijkt me leuk om dr 10 jaar FOK! te organiseren. Ik organiseer wel de activiteiten. Ik weet niet of je het nieuws een beetje hebt gevolgd, maar de doden vallen weer bij bosjes neer in Nederland. Nog even en we krijgen een avondklok.
Laten we beginnen bij Zeegers, de getuige tegen Holleeder en de vierde in rij die het loodje legt. Daags nadat de man in zijn badkuip werd aangetroffen kwam Holleeders advocaat tevoorschijn die het maar belachelijk vond dat iemand durfde te denken dat die dood iets te maken heeft met zijn clint. Hij had zelden zoiets vergezochts gehoord. Be-lach-e-lijk.
Nou beweer ik niet hier dat Holleeder achter de dood zat, ik bedoel ik heb hier ook Joegoslavirs in de straat wonen en je weet maar nooit, maar verdacht is het wel. Zeegers had dan wel zijn getuigenis gegeven, maar voor het onvermijdelijke hoger beroep dat er komt zal zijn getuigenis dus niet meer tellen.

Dan nog de overdosis. Wetenschappers hebben vastgesteld dat doodgaan door die XTC-drug bijna onmogelijk is. Een overdosis krijg je pas na 700 X de waarde dat hij had geslikt, dus er moet wel mee gerommeld zijn. En justitie laat zich weer lekker snel om de tuin leiden en stelt dat de beste man niet is vermoord.

Wie wel vermoord is is een vmbo-puber in Amsterdam. Twee, volgens klasgenoten, vrienden van de leerweg Techniek kregen ruzie om een pen of zoiets en een steekpartij was het resultaat. En als ik zoiets lees weet ik dat ik oud ben, want hoewel ik dergelijke uitdrukkingen haat, in mijn tijd sloeg je er gewoon op en werd je beiden voor twee weken van school getrapt. Wat is er mis met een stel vuisten? Natuurlijk werd er in mijn jeugd ook gemoord, Kerwin Duinmeijer was een van de eerste slachtoffers van zinloos geweld, maar dat was racisme. Nu gaat het om een fucking pen! Zo'n een waarvan ik er wel dertig in m'n tas heb. En wat dan nog als iemand een pen naar je gooit...

Vrijdagavond was het raak in Rotterdam. Een twintigjarige man werd in zijn ouderlijk huis vermoord door twee mannen. Nu weet ik de toedracht (nog) niet, maar je bent dus k niet meer veilig in je eigen huis. Je kunt de straat wel mijden en al je eten laten bezorgen, maar dat helpt niet. Ze komen gewoon bij je naar binnen. Er moet een avondklok komen ben ik bang, dat je alleen de straat op mag tussen acht uur ‘s ochtends en zeven uur ’s avonds. Want Nederland gaat nu Amerika wel heel erg snel achterna. Ik pleit dan ook voor wapenbezit voor iedere burger vanaf zestien jaar. Om je te verdedigen tegen mensen met messen. Die wapens moet je dan wel afgeven als je een winkel ingaat (detectiepoortjes) want anders schieten de huisvrouwen elkaar overhoop als ze vechten om een sjaaltje tijdens de Drie Doldwaze Dagen van de Bijenkorf. Nee, laat die wijven elkaar maar lekker met de volle hand in het gezicht slaan. Zet er een webcam op en je hebt meteen een nieuw format: De Coole Korf, waarin ordinaire wijven, tien keer erger dan Natasia, elkaar slaan en bijten.

Ik vergeet overigens nog een lijk. Die wie in de tuin van Wendy van Dijk, Georgina Verbaan en Jort Kelder werd gevonden. De persoon blijkt grotendeels verbrand. Eerst dacht ik dat het Sander Lantinga was tijdens een jammerlijk mislukte Try Before You Die-stunt maar uit betrouwbare bron weet ik dat het lijk Victoria Koblenko is. De twee dames kunnen sinds Ranking The Stars niet meer door n deur en nu wilde de Russische actrice met een oud gebruik uit haar vaderland een eind maken aan Sjors met haar Harry’s. Helaas voor Koblenko heeft huize Kelder gepantserd glas sinds de aanslagen op Jort twee jaar terug, en zo ketste de molotovcocktail terug en spatte uiteen op Koblenko. Maar goed, we missen er niks aan want Koblenko is al acht jaar aan het afstuderen op kosten van de belastingbetaler. En zoals Sjors al zei: ‘Er gebeurt weer eens wat in Nigtevecht.’

Grtz, Stefan

PS: Hoelang denk je dat Wilders nog blijft leven?