Fromeren eh, frommelmeren eh mefromeren

Shilka.nl
De uitkomst is binnen! De kiezer heeft gesproken! SP wint, Wilders wint, iedereen blij. Maar nu? Ik heb een voorstel. Geen kabinet. Ja, is even wennen. Maar CDA en PvdA, de gedroomde meerderheid, geen meerderheid. O jee. Wat wordt dat dan? Ik heb een voorstel.

We willen helemaal geen kabinet!

De kiezer heeft gesproken! De klant is koning, de kiezer is keizer! Wij hebben gesproken en we willen geen kabinet. Geen kabinet Balkenende IV, geen zekerheid, geen welvaart, geen respect. Geen Bos I, Nederland kan helemáál niet beter. Er is gewoonweg geen meerderheid voor een kabinet. Paars: geen meerderheid. Centrum: geen meerderheid. Rechts: geen meerderheid.

Conclusie: Er is geen meerderheid! Hoera! Geen meerderheid = geen kabinet! Wat zal het land blij zijn! Eeuwenlang hebben we gezucht onder een regering! Maar nu! Eindelijk! Eigen baas!

Wat verandert er eigenlijk zonder regering? Nah, ik weet niet of we die JFS al besteld hebben, maarre.. beter af zonder die dingen. Misschien moet de missie in Uruzgan afgebroken worden? Des te beter. En de rest? Is toch al geregeld in Nederland. We hebben hier sodeju de Wet Verbétering Poortwachter!

Elk land dat een wet Poortwachter nodig heeft is al de weg kwijt. Maar een land dat die wet nog wil verbeteren, is het waard opgeheven te worden. En dat is waar Den Haag ons toe gebracht heeft!

Daarom. Geen kabinet, dat wil de kiezer, en die rust, vier jaar lang, kan dit land waarachtig wel gebruiken.

Dus voor de fractievoorzitters naar de Koningin gaan, zeg ik nog even dit tegen Hare Majesteit. Beatrix, wat dacht je ervan. Jij en het parlement. Precies als in 1876 of wanneer was dat gedoe met Willem IV. Het volk wil geen kabinet. Geef het volk dus geen kabinet! Beslis af en toe eens wat, wisselende meerderheden in het parlement, maak niet uit, bescheiden agenda voor de toekomst, het heden is al ingewikkeld genoeg.

Vier jaar lang: geen regeringsverklaring, geen miljoenenonta, alleen de Gouden Koets op de derde dinsdag van september.
Ugh. De kiezer heeft gesproken!

Shilka.nl