Brief aan een barbecue-buurman

Jeffrey (Discoverme)
5 juli 2006

Aan de bewoners van Mussenstraat 33


Beste..uhm..Slechtste Buurtbewoner,

Waar ik al die tijd al bang voor was, heeft u laten uitkomen. Dat u toentertijd niet inging op mijn anonieme schriftelijk verzoek omtrent het weg laten halen van uw eerste kind, tweede kind en later derde kind, keert zich nu tegen u. Ik had u al gewaarschuwd over de labiliteit van uw vrouw en uw incompetentie aangaande het vaderschap. Dat u mijn adviezen in de wind heeft geslagen, betreur ik nog steeds ten zeerste.

Afgelopen week werd het namelijk weer eens pijnlijk duidelijk hoe gelijk ik had, want het was weer eens barbecue-tijd, of zoals u, de grootste grappenmaker op aarde, altijd zegt; barbeknoeien! Misschien had u beter uw eigen barbe-koe er op kunnen leggen, dan kan ze eens stoppen met baren! Voor mij is de maat meer dan vol! Net zo vol als mijn wasmachine, ja u leest het goed!

Buiten hing mijn was namelijk en die schone was kon meteen weer in de wasmachine als gevolg van uw gezellige barbecuemiddag en avond. U had het toch wel op zijn minst kunnen aankondigen dat u ging barbecuen! Ikzelf ben het hele weekend bij mijn oma geweest, omdat ze zich niet zo lekker voelde. Toen ik zondagavond thuis kwam en u nog middenin uw rookfestijn zat, begon ik mij dus niet zo lekker te voelen. Mijn wasmachine was allerminst blij dat hij weer een was moest draaien, mijn elektriciteitsrekening schiet op deze manier wel erg snel omhoog! Jammer dat u niet aan anderen denkt wanneer u die houtskoolmachine aanzet! Ik ben hier kapot van!

Misschien dat ik daarom wel dat takje goed gemikt over de schutting op de barbecue gooide, waarin uw zoontje bijna stikte. Wat een dom kind, elke baby had toch gezien dat het een takje was. Gelukkig voor u en helaas voor mij, kon u uw sterkste en favoriete wapen in zetten om uw kind te bevrijden; uw precisie mishandelklappen op de keel van uw kind. Dit leidde weer eens tot het gejank dat door merg en been ging. Als u niet had ingegrepen had hij er verder niets van gevoeld en had ik ook eens rust gehad! Als die andere twee tenminste eindelijk op kamers gaan. Vindt u 3 en 5 jaar ook geen mooie leeftijd voor een uithuisplaatsing?

Ik kan niet wachten op de dag dat uw gezin uit elkaar wordt gerukt. Graag zou ik dan van de gelegenheid gebruik willen maken om uw vrouw op te vangen, te zoenen, te strelen, lief te hebben en mee te barbecuen, om vervolgens drie prachtige kinderen te maken...

Groet,


Kees Kloost (of misschien wel niet)
Buurtbewoner