Op rekening van Ben

Het Nederlandse kabinet woedt door een seizoentje idioterie, maar in de VS zijn ze het hele jaar door gek! Het milieu blijft daar stoïcijns 'middel' in plaats van 'doel', de geldverslindende oorlogsmachine draait 24/7 en een olieverslaving doet geen goosebump meer bumpen. En dat allemaal onder leiding van een domme hond die z'n vader nodig had om Harvard binnen te komen, verkiezingen frustreert, New Orleans te vondeling legt, de ballen van Cheney en Rove zuigt, recht lult wat nooit recht bedoeld is en 18 keer per jaar op vakantie gaat van het geld dat Clinton voor het volk bij elkaar spaarde (en wat daar nog van over is na Blair & Bush 'op avontuur in Irak'). En toen Minister Bot onlangs zijn Amerikaanse collega Condoleezza Rice aan d'r tand voelde over illegale vluchtelingen, CIA-gevangenissen en martelingen door Amerikanen, zette Rice 'm tijdelijk in de koelkast.
She was not amused, gaf 'm 'the colds' en met een ijskoningin van dat kaliber mogen we eigenlijk blij zijn dat 'ie nog leeft.

Amerika? Just not a fan. Het is zelfs zo erg dat er een direct verband bestaat tussen Amerika's ellende en de glimlach op mijn gezicht en ik kreeg dan ook kaakkrampjes toen ik hoorde dat 25 procent van de Amerikanen NUL vrienden heeft (frontpage.fok.nl/nieuws/65891). Een kwart is dus gewoon helemaal alleen! Ik hoop dat die trend zich nog een paar jaar flink doorzet, dan is dat volkje zo uitgestorven.

Ziek hè, van mij?

Vroeg me daarna wel af waarom de eenzaamheid zich dáár manifesteert en niet ook in Europa en de krant biedt in zulke gevallen trouw antwoord. Mocht daarin lezen dat we in Europa nog steeds prettig veel drugs gebruiken en dat bindt ook lekker. Zoals religie dat ooit deed. Fijn met z'n allen hosties happen is out, gezellig naalden delen ook (AIDS), maar saampjes een snuifje soldaat maken of een jointje Amerikanen (geen sarcastisch woordgrapje) wint aan populariteit.
Stel voor dat we dat 's officieel tot geloof verheffen en dan benoemen we Pablo Escobar tot God.
En Colombia tot kerk.

Zelfs in de zeldzame gevallen dat ik op straat een Fransman alleen tref (oe-è l'coffeeshop?), dan nóg mag ik op de achtergrond een, met mede-Fransen volgepropt, fiatje gadeslaan. Drugsgebruiken doe je niet alleen. Daar kunnen onze eigen architecten, marketeers of andere Randstadyuppen over meepraten. Die blijven braaf binnen de kringen snuiven. En terecht. Voor je het weet mondt een in alle onschuld voorgenomen isolatie uit in een carrière als sociaal weggezakte straatjunk en dat wil natuurlijk niemand. Ook de overheid niet. Die sporen verslaafde 'sloebers van de straat' graag op om ze plat te spuiten (maar dan niet met drugs hè) en op te sluiten.
Miljoenenprojectje, maar wél effectief.

Weet je wat ook zo duur is? Kanker. Chemokuurtjes, thuiszorg, bedje in ziekenhuis en dan natuurlijk nog de psych om het hele proces te begeleiden. Betalen we gezellig met z'n allen. Moet ook, want 't is geen individueel donderwolkje maar een algemeen Westers probleem. Komt door vet eten, roken en veel alcohol drinken en daar hebben we nu eenmaal massaal voor gekozen. Allochtonen hebben dan ook zo'n vijftig procent minder last van kanker. Die Islam is zo gek niet.
Lekker goedkoop leven is het zeker.

Nu wil onze Ben Bot een contract sluiten met moslims; zodat ze zich beter aanpassen aan de Westerse cultuur, meer participeren in de samenleving en voor je het weet zitten ook zij massaal aan de drugs én is de kankerachterstand volledig ingehaald.

Ligt niet aan Ben Bot zelf. Hij is oké. Olé olé. Toen Beslan onder vuur lag (eerst letterlijk, daarna figuurlijk) was onze Ben bijvoorbeeld de enige die kritiek uitte op het incapabele handelen van president Poetin. Ook in Rusland een tijdje in de koelkast, maar dat neemt niet weg dat hij z'n ministertalent even inwreef (zeldzaam tegenwoordig!) en dus wat mij betreft z'n gang mag gaan; als hij zo'n contract nou graag wil, ben ik de laatste die hem tegenhoud.

Maar maak me wel een beetje zorgen om de financiële afwikkeling. Er zal toch echt meer geld moeten komen om die nieuwe probleemdoelgroep te kunnen behappen; nog meer junkies die opgeruimd moeten worden, nog meer dure kankerpatiënten. Ben bang dat mijn generatie straks daadwerkelijk tot z'n 70ste aan de bak moet om 't allemaal te kunnen betalen. En daar wordt nu eenmaal niemand levenslustiger van.

Dus Ben, ga voorál je gang, maar mag het in dit geval alsjeblieft op eigen rekening?

Bij voorbaat dank.
Namens het Westerse volk en binnenkort aan te sluiten moslimgarde.