Nachtlicht Finalist 1

Bas (Tha_BlonT)
Nachtlicht Finalist 1; Sheepie

'Hou je van me?' sms je me.
Natuurlijk houd ik van je. Maar ik vind je ook behoorlijk irritant. Het is namelijk al de derde keer vanmorgen dat je me deze vraag stelt. Eerst in bed, daarna toen ik naar mijn werk ging en nu weer per sms. Het zijn de hormonen, heb ik me laten vertellen. Zwanger zijn zou het mooiste moeten zijn wat een vrouw kan overkomen. Daarom snap ik ook niet dat je de hele dag moet huilen.

Ook zoiets. Je bent zwanger en dan vraag je me: 'Vind je me dik?' Ja schat, ik vind je dik, tonnetje rond. Je bh is net een scoutingtent! Maar dat kan ik uiteraard niet zeggen, dus zeg ik tactvol: 'Dat hoort toch als je zwanger bent. Mooi dik is niet lelijk.' Dat is blijkbaar ook niet het goede antwoord, want je begint weer te janken.

En je kookt niet meer normaal. Alles staat in het teken van dat zwangerschapsdieet. Als ik uit werk kom, staat er een lichtverteerbare, vetarme, glucosevrije maaltijd op tafel. Wanneer ik dan 's avonds voor de tv uit pure hongersnood een zak chips opentrek, moet ik die ergens anders leegeten omdat jij er misselijk van wordt.

En er wordt ook niet meer gerookt. Niet binnen, maar ook niet buiten. Wij worden namelijk 'ouders die niet roken'. Dat was jouw idee. Ik wilde een ouder worden 'die buiten rookt'.

En we hebben al maanden geen seks gehad! In plaats daarvan dwing je me 's avonds bevallingsprogramma's te kijken!

En ik moet op mijn wekelijks kaartavond mee naar zwangerschapsyoga!

Behoorlijk irritant dus.

Maar oké, het kan altijd nog erger. Als ik naar die zwangere vriendin van je kijk, die haar vent de hele dag vanuit bed ligt te commanderen, heb ik het maar met je getroffen.
Ik weet ook wel dat het niet makkelijk is om negen maanden een kind mee te zeulen. Eigenlijk hou jij je best sterk. Bovendien word je de moeder van mijn kind, dus ik kan je maar beter te vriend houden.
Dus geduldig type ik een berichtje terug: 'Lieverd, nog evenveel als een half uur geleden!'