Hot Amateur Porn!

Karin (Jane)
Sinds een paar weken mogen de columnisten op FOK! zich verheugen in het gezelschap van Kim Holland. Neerlands enige echte seksgodin schaamt zich niet, praat vrijuit over seks en zit er niet mee om iedereen in beeld en geluid mee te laten genieten van wat ze zoal in petto heeft. Niks mis mee, en bovendien kan een ieder die zich door haar geïnspireerd voelt zich tegenwoordig een echte filmster voelen door zijn favoriete scènes thuis voor de camera na te spelen.

Robert Long zong het jaren geleden al: iedereen doet 't. In dubbelzinnige termen en door middel van flauwe woordspelingen maakte het nummer ons duidelijk dat iedereen op een of andere manier wel eens met seks bezig is. Sinds het losbarsten van het digitale tijdperk geldt dit echter niet alleen meer voor de daad op zich, maar ook voor het vastleggen van onze eigen capriolen voor het nageslacht. Want je gaat mij niet vertellen dat die gedachte bij iedereen die tegenwoordig een camcorder of een digitale fotocamera koopt, niet eens door het hoofd is gegaan. Filmpjes van de vakantie, kiekjes van oma's tachtigste verjaardag, allemaal hartstikke leuk hoor, maar hoe zou het zijn om mezelf het een keer te zien doen? En ik ben er zeker van dat het bij heel veel mensen niet bij de gedachte alleen blijft.

In vroeger jaren was deze vorm van huisvlijt eigenlijk alleen weggelegd voor de amateurfotograaf die kon beschikken over een donkere kamer om zijn eigen werk te ontwikkelen en af te drukken. Geen mens die het in zijn hoofd haalde om met een rolletje gezellige eigengemaakte huiskamerporno bij de HEMA fotoservice aan te kloppen. De komst van de eerste videocamera's bracht hier al enige verandering in, maar sinds bijna iedereen beschikt over een pc en een digitale camera, webcam of telefoon om leuke plaatjes mee te schieten of filmpjes mee te maken, kun je spreken van een nationale hobby. Zodra de eerste gêne overwonnen is, staat niets je meer in de weg. Alleen of met zijn tweeën, thuis of buitenshuis, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Helaas wil het achteraf bekijken van erotiek met jezelf in de hoofdrol nogal eens een ontnuchterende ervaring zijn. "Oei, wat trek ik een rare kop", "Jeetje, zit daar ook een vetrol?" en "Oh, hij ziet er kleiner uit dan ik dacht", zijn dingen die waarschijnlijk bij velen door het hoofd spoken als ze zichzelf bezig zien. Dat, samen met de vaak onvoordelige belichting en de huis-, tuin- en keukenopmerkingen die je jezelf hoort maken, zorgt ervoor dat de meeste mensen niet echt opgewonden raken van het bekijken van hun eigen verrichtingen. Jezelf in actie zien en horen is eerder gênant en lachwekkend dan dat je er geil van wordt.

Toch zijn amateurfilmpjes heel populair op internet en via p2p programma's. Iemand anders echte seks zien hebben is namelijk lang niet zo gênant als jezelf zien en bovendien is het gestuntel van anderen ook nog eens goed voor je zelfvertrouwen. Meestal zijn die filmpjes afkomstig van exhibitionisten en rancuneuze exen. Veruit de meeste mensen zorgen ervoor dat hun zelfgemaakte erotische kunst veilig opgeborgen is. Ver weg van nieuwsgierige ogen van vrienden en bekenden die misschien eens toevallig achter je pc zitten en denken lollig te zijn door iedereen in je adresboek te verrassen met beelden die jou van een hele andere kant laten zien.

Stel je voor hoe het is als je hele familie, vriendenkring, de bakker en iedereen op FOK! heeft gezien hoe jij eruit ziet als je seks hebt met je vriend of vriendin of desnoods in je eentje. Je moet er toch niet aan denken? Je bent voor het leven getekend, want zodra het via internet verspreid wordt weet je ook zeker dat je er nooit meer vanaf komt. Je blijft eeuwig de sukkel die zijn spullen niet goed opgeborgen had. Op elk verjaardagsfeestje zal het onderwerp na een paar drankjes weer ter sprake komen en als het echt gezellig is, wil de jarige de beelden er ter illustratie van het verhaal misschien nog wel even bij vertonen. Wat een feest! En wat een nachtmerrie!

De gedachte daaraan zal menigeen die dergelijke opnamen thuis heeft liggen wel eens de angst om het hart hebben doen slaan. De enige optie die je hebt is om alles te vernietigen nu het nog kan en je voor te nemen je er nooit meer aan te bezondigen. Dat, of we spreken af dat iedereen vandaag nog alle compromitterende filmpjes en foto's van zichzelf in zijn shared folder zet. Ja, dat lijkt me een goed plan. De aanval is de beste verdediging en als iedereen het van elkaar gezien heeft, is er immers ook niets meer om je voor te schamen. Afgesproken dus?