Aan rechts Fok!

Bas (Tha_BlonT)
Column door yootje

Het is algemeen bekend dat de meeste mensen die de Fok!Frontpage bezoeken vaak nogal rechts zijn. Ik kan me hier echt heel erg aan ergeren en vreet mezelf soms bijna op als ik de reacties hier lees. Om hier wat tegenwicht tegen te bieden wil ik hier een verhaal plaatsen over "asielige zoekers" zoals sommige lollige mensen vluchtelingen willen noemen.

Mijn moeder werkt bij Vluchtelingenwerk. Dat is een organisatie die asielzoekers helpt. Zij hoort daar vreselijke verhalen van mensen uit allerlei delen van de wereld. Vandaag vertelde ze een verhaal over een familie uit Afghanistan. De familie leed onder de Taliban. Zo moest de vrouw eens haar baby'tje met spoed naar het ziekenhuis brengen, maar zij had geen begeleiding. Daarom werd haar baby'tje doodgeknuppeld.

De familie vluchtte vijf jaar geleden naar Nederland. Hier vroegen ze een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd, drie jaar, aan. Deze kregen ze toegewezen. Twee jaar geleden vroegen ze een verblijfsvergunning aan voor onbepaalde tijd. Deze week kregen ze te horen dat ze die misschien niet kijgen omdat de IND Afghanistan als veilig beschouwd. Dit is niet waar. Rond Kabul is het betrekkelijk veilig, maar verder in het land is het echt niet veilig meer. Dat het Nederlandse leger daar nog zit zegt al alles.

Een jongen uit de familie zit nu in de derde klas van het VWO, hij wil volgend jaar N&T doen. De vrouw is nog steeds getraumatiseerd. Over een tijdje krijgen ze een verhoor waarbij alles weer op zal komen. De man van de familie zal in Afghanistan misschien nog steeds vervolgd worden. De vrouw en de jongen zaten te huilen, ze waren ontroostbaar.

Is dit wat jullie willen? En met jullie bedoel ik alle "rechtsen" onder ons. Willen jullie echt het leven van deze mensen kapot maken? En dan ook echt helemaal, 100% kapot. Ik ben zelf vijftien, zit in de derde klas van VWO en wil volgend jaar N&T doen. Ik ben echter op de juiste tijd, op de juiste plaats geboren en krijg de kans om dit te doen. Hij niet. Waarom? Omdat mensen liever willen dat hun landje niet zo druk is. Ze vinden vluchtelingen maar lastig. Of omdat ze niet willen dat hun belastinggeld aan dit soort mensen wordt besteed. Weet je, het maakt mij geen fuck uit of er misschien een paar procent van mijn belastinggeld naar zo'n familie gaat. Sterker nog, ik zou liever willen dat al mijn belastinggeld naar vluchtelingen gaat, dan naar de bouw van een nieuw voetbalstadion, een balletvoorstelling of de nieuwe keuken van Minister Verdonk.