Joppe de cinefiel

Joppe
Hallo Joppe, je ziet er weer fantastisch uit vandaag.
Ik weet het

Ok, ik neem aan dat je weet wat er gaat komen?
Je gaat me vast en zeker vragen hoe ik bij FOK! terecht ben gekomen?

Je bent zo slim.
Ik weet het

Goed dan; hoe ben jij bij FOK! terecht gekomen?
Ik ben begonnen als een echte leecher. Ik las mee op zowel de FP als het forum, maar had mezelf niet geregistreerd en dus was ik niet erg actief. Op een goede dag verscheen er echter de mededeling op de FP dat men nieuwe filmreviewers zocht. Ik ben vervolgens meteen in de spreekwoordelijke pen geklommen om een mini-review in elkaar te draaien. Deze driehonderd woorden - ik geloof over Black Hawk Down - vielen blijkbaar in de smaak want een aantal dagen later ontving ik een email; ik was uitverkoren! Toen heb ik me dus maar geregistreerd - uiterst origineel onder m'n eigen voornaam - en sindsdien tart en plezier ik de FOK!ers met mijn filmreviews.

Filmreviewer... dan houd je zeker wel van films?
Dat is nogal een understatement. Sommige mensen hebben mijn liefde voor de cinema al aangeduid als een verslaving. Zelf vind ik dit wel meevallen; ik probeer elke dag één (nieuwe) film te zien. Dit lukt jammer genoeg niet altijd omdat ook mijn studie veel aandacht vraagt.

Je studeert ook?
Jazeker, aan de Universiteit van Amsterdam.

Zozo. En welke studie?
Media en Cultuur.

...
Media en Cultuur is het vroegere film- en televisiewetenschappen, maar dan iets 'moderner'. De nieuwe media worden nu bijvoorbeeld ook behandeld en tevens is er ook meer aandacht gekomen voor het goed leren schrijven.

Aha. En het lukt allemaal?
Jazeker. Nu ik - op overigens zeer succesvolle wijze - het eerste jaar heb doorlopen, begin ik komende maand aan de bachelor Film en Visuele Cultuur. Dit combineer ik met de minor Kritiek en Journalistiek zodat ik me volledig kan wijden aan m'n twee grote liefdes: de film en het schrijven. Over twee jaar hoop ik dan ook te worden toegelaten tot de masteropleiding Journalistiek en Media. Maar dat is toekomst muziek.

Overige hobby's en bezigheden?
Niet veel. Iets dat zeker hoog genoteerd staat op mijn lijstje van favoriete bezigheden, is het uitslapen. Een noodzakelijke bezigheid aangezien ik vaak tot in de vroege ochtend bezig ben met allerlei verschillende dingen. Daarnaast verslind ik regelmatig een boek. Televisie kijk ik niet veel; alleen de actualiteitenprogramma's en films vind ik de moeite waard. Of ik stop een DVD in de DVD-speler en...

Weer films!
Tsja, ik kan er ook niks aan doen.

Hmmm... Op welke manier kunnen de mensen die zich zorgen maken over jouw 'non-existente' filmverslaving contact met je opnemen?
Bezorgde mensen kunnen enkele pixels naar beneden scrollen alwaar ze mijn emailadres(sen) zullen vinden.

Ok. Dat was het wel zo ongeveer. Dank je bijzonder voor al deze boeiende informatie.
Het was me een waar genoegen


Naam: Joppe Brieffies
Leeftijd: 19 (5 januari 1984)
Locatie: Hoogkarspel / Amsterdam
Email: joppe@fok.nl
MSN: jomuqu@hotmail.com