Freestyle Friday: Van de regen in de drup

Bas (Tha_BlonT)
Regen is een niet te versmaden metafoor voor alles wat slecht is. De meeste horrorfilms gebruiken maar wat graag een beetje donder, bliksem en een harde Amerikaanse regenbui tegen de ramen om voor het eerst hun serial killer te laten verschijnen. In de muziek regent het altijd op personen wanneer ze verlaten zijn en in boeken is de symboliek van de regen allang een derderangs schrijverstruc geworden om te voldoen aan de eisen van de Nederlandse Literatuur.

Maar regen is nog veel meer dan dit.

Regen is melancholiek, regen is de ultieme verbeeldingskracht voor de eenzame man in de straten van Parijs. Regen kan elke liefdesverklaring de kracht van duizend zonnen geven. In de regen onder het raam van de geliefde de drie belangrijkste woorden in het leven schreeuwen of samen onder een jas vluchtend voor de regen, dampend in het portiek staan waarna de tongen voor het eerst samensmelten. Regen waar enkel een kleine boeren hooischuurtje in het midden van het veld bescherming tegen biedt en waar een eerste kind wordt verwekt.

Regen is een bron van inspiratie en deze week vragen we jullie om je beste of slechtste momenten in de regen te delen. Laat al je fantasie gaan en laat de woorden rijkelijk vloeien.


Ga mee naar buiten
Het is de hoogste tijd
Om de deur te sluiten

De hemel huilt
tranen van pijn
zoals mijn hart
als wij niet meer
samen zullen zijn

Laten we schreiden
struinen zonder doel
het water zal ons bevrijden

De zon was uit ons leven
maar wees niet bevreesd
ik heb gehoord
dat die terugkomt
na de regen