La Cucaracha, la Cucaracha!

Marco (TheMarco)
We zouden een tussenlanding maken op Sint Maarten. Hier kregen we vanuit het vliegtuig onze eerste dan indrukken van het Caraibisch gebied.
De landingsbaan op Sint Maarten was om het voorzichtig uit te drukken "precies lang genoeg". Daar was ook alles mee gezegd. Ik kreeg de schrik van mijn leven toen onze Boeing 747 daalde en ik onder mij geen land zag maar niets dan zee, zee en nog een zee! Pas toen onze hoogte slechts 1 meter bedroeg begon de landingsbaan dan toch. Saved by the bell! Gelukkig hoefden we niet al te lang te wachten op Sint Maarten en konden we al snel weer vertrekken naar onze eindbestemming. Ook voor het opstijgen bleek de baan echt geen centimeter te lang te zijn.

Via de Maagdeneilanden en Puerto Rico kwamen we dan eindelijk, na 12 uur in het vliegtuig gezeten te hebben, boven Dominicaans grondgebied. Las Americas Airport, Santo Domingo was eindelijk bereikt.

Toen we uit het vliegtuig stapten was het eerste dat opviel de vochtige warmte die als een soort elektrische deken over ons heenviel zodra we het vliegtuig verlaten hadden. Lucht! Lucht!!! Hoe kan iemand in deze sauna normaal functioneren, dacht ik nog.... Ik voelde me alsof we op een andere planeet geland waren.....