De kaars is uitgeblust

Nu een kaars erin. Weet je wat erg is? Johan Derksen die Nouri kleineerde. Volgens Derksen, Boskamp en eventueel Kraaij Jr., zouden Laseroms en zij samen met Israël hem verrot hebben geschopt als zogenaamd 17-jarig arrogant schoffie.

Stoere mannen aan de VI-tafel. De mannen die dankzij een 17jarig jochie uit Betondorp betaald voetbal hebben gespeeld. Die dankzij San Marco, en de 17-jarige Bergkamp carriere hebben kunnen maken. Als non-schrijvers of mislukte journalisten het oude jongens krentenbrood circuit warm hielden.

Derksen noemt Formule 1 een derderangs sport. Zet Max aan hun tafel en hij laat met daadwerkelijk talent ze alle hoeken van het discussie-circuit zien. Jos was onterecht the Boss. Dat was Bruce Springsteen. Ik stond namelijk in 1985 op het gras van de kuip. Als Ajacied mijn mooiste concert ooit. One, two, three, four. Vier uur later werd ik wakker. Ik voel het gras nog trillen. Was langer dan de 99 minuten van afgelopen zaterdag. Was een thuiswedstrijd voor een Ajacied.

Laat je snor nog langer groeien. Dikke papzakken aan de tafel. Elkaar op de schouders slaande mannen, in de nadagen van hun schaduw. Ik blijf kijken. Je moet kunnen oordelen. Zwartkijkers zijn er genoeg.

Gun jonge voetballers hun tijd. Breek ze niet af. Tegenwoordig is Ihattaren aan de beurt. We hadden met Ajax afgelopen week een elftal met amper een gemiddelde leeftijd van 23. Ik hing op die leeftijd aan de bar. Was geen kruk. Droop 's nachts pas af. Het wordt tijd dat Gerald Sibon, Björn van der Doelen en Hugo Borst het roer over nemen. Met Hugo de baard in de keel. Aan het roer. En haren op de borst.

:T