Wokers

Nu de alomvattende grensbepalende maatregelen van corona even de hoek om zijn krijgen we de ongekende lulligheid van het harde ‘links’ weer voor onze kiezen. De wokers stralen als een god aan de hemel gelijk de zon. We hebben gelijk, we hebben gelijk en we hebben gelijk en jullie ‘andersdenkenden’ hebben ongelijk. Wie zijn dan ‘jullie’? Nou, die ons geen gelijk geven.

Nederland stopt maar niet met het opnemen van vluchtelingen, Oekraïners daargelaten. Driehonderd ‘vluchtelingen’, juist met aanhalingstekens want twee derde vluchten om andere redenen dan kogels. Driehonderd en we konden er geen kant meer mee op. Hun tijdelijke tenten werden afgebroken omdat de vergunning verliep? Lulligheid/bureaucratie? Jawel zeer ernstige. Natuurlijk wordt hier door het plaatselijke politiek aangegeven tot hier en niet verder kabinet, zoek het uit. We sollen met mensen, het is niet meer humaan en we lijken maar niets aan de toestroom te kunnen doen. Ze blijven maar komen. We hebben geen huizen meer voor de mensen die hier hun leven lang al wonen. We hebben ze ook niet meer voor degenen die hier willen gaan wonen en vestigen. En ik heb het idee dat deze regering en alle andere lullige Nederlandse regeringen het niet aankunnen. ‘We hangen aan de figuurlijke en dominantie tiet van Brussel’, piepen ze. Brussel bepaalt en omdat het volk betaalt. Nu zijn het er driehonderd over een maand zijn diezelfde driehonderd er duizend na gezinshereniging. En we gaan maar door. Engeland probeert opvang in Rwanda en krijgt een stortvloed van wokers over zich heen die de politiek daar goed wakker houdt. Ook Denemarken onderzoekt nu de mogelijkheid om de niet aflatende stroom asielzoekers in Rwanda neer te laten strijken en hier, net als Engeland, flink voor te betalen. Is dit een oplossing? Het is nooit een oplossing om met mensen te zeulen. Maar deze mensen blijven komen, dat weet iedereen! Er moet 'iets' gebeuren of we vinden ook hier straks langs de A4 of welke snelweg dan ook hele ritsen met zelfgekochte tentjes.

Maar dan die wokers he, die deugmensen, die mensen die gewoon doorgaan met hun goddelijk werk. De grenzen van het land en hun hemel constant verleggend alsof ze er nooit geweest zijn. Hun verhevenheid komt boven de wolken uit. Het wordt zo goddelijk dat het vergif voor alle anderen wordt.
Ik trek die lulligheid niet meer. Nu weer zo’n lullige D66’er die tegen een of ander stagiair heeft aan lopen swaffelen. En als we over wokers praten dan hebben we het vooral over dit politieke tuig, de D66’er. Maar goed: Übermenschen vallen doorgaans harder omdat ze van wolken vallen dat is echt een troost.