Ontsla het OMT!

De rol van het OMT moet maar eens uitgespeeld zijn. Het Outbreak Management Team leek alleen in het begin effectief maar nu gedragen zij zich als een conservatief clubje wetenschappers met tunnelvisie. Zij kijken wel naar België, Spanje, Duitsland en Engeland maar denken het uiteindelijk toch veel beter te weten dan de wetenschappers in die betreffende landen. In de eerder genoemde landen is men overgegaan tot het ‘loslaten’ van de meest knellende regels voor de bevolking. Voor de regeringen in deze landen is het of de dood van de economie of rekening houden met die 90% ongevaccineerden op de zorgafdelingen van de ziekenhuizen. We zijn er klaar mee! En ja, er zitten inmiddels ook gevaccineerden bij die toch ziek worden maar het overgrote deel is ongevaccineerd!

De 56000 winkeliers in Nederland, waarvan er een mijn zwager is, zien door de OMT-bomen hun financiële bos niet meer. Ook mijn zwager gebruikt al een tijdje zijn reeds gespaarde pensioen. Ja gespaard, omdat de meeste ondernemers in Nederland hun eigen pensioen moeten opbouwen via hun netto omzet.

De logica is als een geest uit de fles bij de bevolking en ondernemers ontsnapt en laat zich niet meer vangen door OMT-rede. We willen en kunnen het niet meer begrijpen. Burgerlijke ongehoorzaamheid was een onbekend fictief boek in een stoffige bibliotheek. Nu is het non-fictie en het ‘moet gelezen’ worden, ook door het OMT. U kunt uw eigen logica m.b.t. dit virus niet meer door onze strotten duwen onder dreiging dat de ziekenhuizen overspoeld zullen worden terwijl dit op dit moment simpelweg niet zo is. Ook niet in Engeland, België en Duitsland! Waar alles dus open is.

Godzijdank hebben veel burgemeesters wel een realiteitsbesef. Zij zien een waarheid opdoemen die ze niet meer kunnen negeren: “Hoezo in de meest omringende landen wel en hier niet?” Nederlandse ondernemers zien hun omzet wegvloeien naar de Duitse en Belgische grenssteden en dat is simpelweg krankzinnig!

Zaterdag 15 januari 2022 wordt een gedenkwaardige dag waarop ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’ een duidelijk gezicht krijgt. Niet om de overheid met haar OMT te treiteren, maar omdat ze maar niet willen begrijpen dat er honderdduizenden mensen, ondernemers, vechten voor hun voortbestaan.