Pieter Omtzigt functie elders

En ja hoor daar gaan we weer! Opgezweept door die niet aflatende sensatiezucht van de media en politieke zwakkelingen die geen enkele context willen onderzoeken. Godzijdank, eindelijk weer wat anders dan corona! Pieter Omtzigt wordt gepiepeld! Maar Pieter Omtzigt wordt helemaal niet gepiepeld. De context: er wordt over Pieter gesproken tijdens de verkennings-gesprekken. En met Pieter gaat het op dat moment niet zo heel erg goed. Hij heeft zich, als enige zo lijkt het, terecht vastgebeten in verschillende dossiers waarin mensen zoals jij en ik gepiepeld worden door maffiosi die zichzelf rijksambtenaar noemen. Een rijksambtenaar bij de belastingdienst is niets meer dan een persoon die het toch vaak onterecht verkregen geld van de burger moet beschermen. En wat is dan efficiënter dan een grote groep van deze mensen onterecht te beschuldigen van fraude. Zo bescherm je wat je hebt als een echte maffioso.

Ik zou op Pieter stemmen wanneer hij een eigen partij op zou richten! Maar dat speelt hier nu niet.

Nogmaals de context: Pieter vertoont tekenen van een diepe vermoeidheid, de enige dossiervreter van dit kabinet vol zwakke lieden wordt opgebrand door dit infantiele kabinet met als hoofd de teflon kabouter Rutte. Deze man heeft het waarschijnlijk geopperd. Wat nou als er een meerderheid kabinet is van 76 Kamerleden, met CDA erbij, en Pieter stort helemaal in elkaar dan zijn we direct de meerderheid kwijt. Het zou verstandig zijn deze man wat rust te geven: ‘Pieter Omtzigt functie elders’, wordt er ijverig door Ollongren opgeschreven of misschien wel door onze slecht functionerende ex-burgermeester van Almere Jorritsma. En natuurlijk gaan de verkenners daar niet over, ook de Kamerleden niet, daar gaan jij en ik over! Uh nee, dank je de koekkoek; wij hebben gestemd en nu gaan we vier hele lange jaren helemaal nergens meer over.

Er is simpelweg ‘overwogen’. Het was geen aanval op Pieter Omtzigt, het waren simpelweg notities! Notities die nooit het licht hadden mogen zien onder de armen van Ollongren vandaan. Het was ‘voorwerk’. En die ophef nu in de Kamer met zelfs een debat erbij? Het is allemaal sensatie van de media en een handvol zwakke Kamerleden die politiek gewin willen behalen. En ondertussen moeten wij met z’n allen wachten tot er weer een zwak kabinet aantreedt met onze teflon kabouter. Waarom stemmen toch zoveel mensen VVD?