De dood door psalmen

Orthodoxe kerkgangers houden er niet van op de dag des Heren lastiggevallen te worden door journalisten. En waar Jezus ze geleerd heeft de andere wang toe te keren, slaan zij op de eerste wang en wangen die ze tegenkomen. Maar, het is natuurlijk de schuld van de media! Want die hebben lopen treiteren.

Staphorst, Barnevel, Urk wat hebben deze gemeenten zoal gemeen? Nou dat deze, maar ook veel andere gemeentes in de Biblebelt, schijt hebben aan de coronamaatregelen. Vierhonderd? Vijfhonderd, nee gewoon zeshonderd mensen per dienst die allen uit volle borst psalmen zingen. De gelovigen gaan ervan uit dat Gods wetten boven die van menselijke wetten staan in dit soort situaties. Zoals bijvoorbeeld de harde tak van de moslims dat ook heeft. Dan heet het de Sharia.

Vandaag, 28 maart 2021, hebben sommige gelovigen hun ware aard laten zien. Dit was geen Goddelijke aard maar de Koepel-van-Haarlem-aard of de Almere-binnen-aard. Alle twee puike accommodaties waar je je zonden voor langere tijd kunt overdenken. Ze hebben niets met de rest van de mensheid, want zij hebben een ticket om in de hemel te komen en wij allemaal niet. Ze vinden zichzelf, alle zeshonderd, heel speciaal in Gods ogen. Jazeker, zij weten wat God denkt en ze weten ook hoe God het allemaal wil, daar kan echt geen mens tegenop. En nog wat: ze hebben bewijs want het staat allemaal in de Bijbel.

Geloof mij, ik heb hun ‘in God zijn’ van heel dichtbij mee kunnen maken, heel mijn jeugd lang. Zij die zelfs de gezalfden werden genoemd, stapten over de gekwetste kinderziel heen en zeiden hem dat hij moest bidden. Dan zouden zij dat ook doen en God zou het dan horen.

Wie beschermt ons tegen deze mensen? Want na de psalmen lopen ze de volgende dag weer allemaal boodschappen te doen in dezelfde supermarkten waar jij en ik ook komen. Maar zij hebben de vorige dag God geprezen en Jezus zelf een hand gegeven. Zij, de uitvoerders van de wet van God en zijn Zoon! En zij besmetten jou en je kinderen in de supermarkt en dan is God nergens te bekennen wanneer jouw vader naar de IC verhuist omdat zij hun psalmen wilden zingen. Omdat ze denken dat ze onkwetsbaar zijn. En als je het wel krijgt is het zijn wil.

Staphorst, Urk en Barneveld hadden net zo goed Wuhan 1, 2 en 3 kunnen heten. Uiteindelijk zijn het niet alleen verspreiders van Covid-19 maar ook van ongebreidelde haat en onverdraagzaamheid naar alle anderen buiten hun kerkgemeenschap. Ik heb het al eerder geschreven wanneer deze gelovigen corona krijgen laten ze hun zuurstof en alle andere benodigdheden om hier te kunnen overleven bij God bestellen. Ik ben benieuwd, ik denk dat God zich omdraait in z'n Prominent stoel en denkt: 'Ik heb nog nooit zo'n stelletje eigenwijzen gezien!'