M'n prik in Dubai

Alle mensen zijn wel vindingrijk. Als enigen in het zoogdierenrijk hebben wij vaak fantastische oplossingen voor moeilijke situaties. Wanneer je niet veel te besteden hebt moet je nog creatiever zijn dan mensen die veel en heel veel te besteden hebben. Wanneer je bijvoorbeeld heel veel te besteden hebt en een kapitalistische mindset hebt dan zie je letterlijk in ieder nadeel voordelen. Niet omdat je optimistisch bent maar omdat het kan. Waar naartoe Dick?

Vakantiereizen naar Dubai inclusief een vaccinatie. Of Pfizer of het Chinese Sinopharm. In mijn ‘linkse’ hartkamer drukt het bloed weer onevenredig hard tegen de wanden. ‘Die achterlijke niets ontziende narcistische kapitalisten!’ Het flitst door mijn brein. Hoe kom je erop, ‘prikreizen organiseren’. Voordringen. Zelfs de zussen van de Spaanse koning Felipe zijn volgens de Spaanse krant El Mundo gevaccineerd toen ze hun vader, koning-emeritus Juan Carlos in Abu Dhabi bezochten. Jawel, het virus kent het onderscheid tussen blauw en rood bloed niet. Ook hier weer een gevalletje: als je geld hebt bezit je in deze context ook het leven, jouw leven. Maar het kan ook anders.....

Midden maart strijkt het formule 1 circus weer neer in Bahrein. Het circus met al haar bewoners werd een oneerbaar voorstel gedaan door de autoriteiten daar. Het hele circus kon een eerste vaccinatie krijgen tegen Corona op 13 maart (de testdagen) en begin april de tweede. De reactie uit het kapitalistische bolwerk wat het circus nu eenmaal al is vanaf 13 mei 1950 was wat mij betreft opmerkelijk: “Wij wachten op onze beurt en de meeste coureurs hadden ook geen zin om er tot begin april te blijven”. Ik laat in het midden wat zwaarder woog maar het signaal mag gerust tekenend genoemd worden.

Ook in Nederland dringen mensen voor met de meest creatieve smoezen. Het zit in de mens voor te dringen. We zijn geen wachtenden. Niet in de file waar velen zo af en toe de vluchtstrook pakken en ja dat zijn dezelfde die naar Dubai zullen reizen voor de vaccinatie. We zijn gemaakt om elkaar teleur te stellen, zit gewoon in onze genen. We gunnen alle anderen de wereld zolang dat gunnen maar niet je bankrekening aantast. We zijn allemaal het monstertje narcist met dit verschil dat de één hem weet te kooien en de ander absoluut niet. Maar hij leeft in ons allen en kan verschrikkelijk brullen. En wanneer niet gekooid zal hij een reis naar Dubai boeken ten koste van alles inclusief je geloofwaardigheid. Wat vertel je hier tegen alles en iedereen die je kent? De narcist zal zich niet inhouden en direct melden dat je hem al gehaald hebt in Dubai. Het zal je grootheid en macht aantonen. Wanneer ik zo iemand zou tegenkomen in mijn sociale kring zou ik hem of haar diep in de ogen kijken, niets zeggen want een narcist heeft niets aan een blik die wordt alleen groter en gelukkiger van woorden.