Onze criminele overheid

Onze criminele overheid

De titel was er eerst. Dat zegt veel over mijn onderhuidse woede met betrekking tot onze overheid. En dan met name de Belastingdienst. Jezus Christus, wat een stelletje cowboys! Met dit verschil dat in ‘het duel’ tussen Belastingdienst en cliënt de cliënt geen revolver kreeg om zich te verdedigen en de Belastingdienst zich gedroeg als de revolver zelf.

Rampzalige vertoningen tijden het parlementaire onderzoek naar de gedragingen van de belastingdienst. Ergens heeft er een racist bij de belastingdienst gezegd: “Alles met een buitenlandse naam of dubbel paspoort: onder het vergrootglas.” Nu was het in redelijk wat gevallen wel waar. Er wordt/werd gefraudeerd. Maar wat wil je in de ‘toeslagenfabriek’ die de Belastingdienst heet. Maar levens zijn verwoest, huwelijken gestrand, banen en huizen afgenomen door de niet aflaatbare en ongecontroleerde maffiahouding van de Belastingdienst. De aanmaningen en blauwe enveloppen vulden hun brievenbussen elke dag terwijl veel cliënten PTTS opliepen. Sommigen van hen ontwikkelden een haatverhouding met de klep in de voordeur die zoveel narigheid vrat.

“Ik weet het niet, dat was de verantwoording van een ander departement”, mompelde één van de ondervraagden. Het was een geliefd antwoord van veel van de ondervraagden.
“Maar hoe komt het nu dat er 9000 dossiers in de shredder verdwenen zijn terwijl het lopende zaken betrof?” vroeg één van de ondervragers. Natuurlijk riekt dit naar straatje schoonvegen.
Ik ga hier niet precies uitleggen wie wat heeft verzwegen of heeft gedaan, maar het is duidelijk dat hier grote politieke koppen moeten gaan rollen. Wiebes? Rutte? Ik denk het wel. Wat deze mensen is aangedaan door deze machtswellustelingen van de Belastingdienst is ongekend voor een democratisch land als Nederland. Wiebes en Rutte en het zooitje ongeregeld bij de Belastingdienst, die dit verzonnen hebben, mogen wat mij betreft aan een lopende band staan voor de rest van hun leven. Maar wat gaat gebeuren is dat ze opgenomen gaan worden in de baantjescarrousel van de overheid.

In deze affaire kloppen wij Amerika, Venezuela en bijvoorbeeld Suriname glansrijk, om maar eens een paar landen te noemen waar de democratie constant ondergraven wordt door idioten met macht. Ik vind dat wij voorlopig geen andere landen meer moeten beschuldigen van ondergraving van de democratie. Ook Hongarije en Polen niet. Wij zijn gewoon geen haar beter!