Tong's Eredivisiecolumn seizoen 2020-2021 #11

Het mes snijdt aan twee kanten. Quincy Promes, de befaamde rapper, is in een penibele situatie beland. Naast het rappen heeft ie ook artistieke voetbalkwaliteiten onder de knie. Voetballen doet hij, zoals veel hip-hoppers, er in zijn vrije tijd bij. Promes speelt vaak in de Johan Cruijff Arena, waar hij de pannen van het dak hip hopt.

Bij invitatie-wedstrijden van oud-Ajax wil-ie nog wel eens de stoute schoenen aantrekken. De dubbele schaar blijft genieten als hij als een warm mes door zachte boter glijdt. Messcherp zijn z'n voorzetten en als een echte Stanley Messi treft Quincy regelmatig het doel.

Laatst speelde hij met oud-Ajax in Abcoude voor de plaatselijke voedselbank. Zijn voeten spraken boekdelen en zijn vizier stond op scherp. Geraffineerd en geslepen deelde hij speldenprikken uit, alsof hij moeders boetekleed koesterde. Helaas liet hij zich één keer gaan en van de verkeerde kant zien.

Bewust of onbewust verwondde hij zijn tegenstander. Ab van der Couden. Toevallig ook raakte de rapper gewond aan zijn knie. Het was pais en vree, maar de pees werd gekliefd en er ontstond een grote snee. Promes was zich van geen kwaad bewust en probeerde in de minne te schikken.

Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat Quincy Promes zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld. Zijn volgende free-style optreden staat mede door de Coronacrisis nog niet gepland. Het is nu hopen dat dit voetbalongelukje zijn rap carriere niet zal schaden. Dat we nog veel van hem mogen genieten. Wat ik je dril.

tong80