Samenzwering of reset?

Ja ik ga nog even door. Liberale lulligheid Want er wordt maar geen evenwicht gevonden tussen dat wat het uiteindelijk kost en dat wat het oplevert. Dat deze pandemie wereldwijd honderden miljarden belastinggeld kost, is wel duidelijk. De vraag is: hoeveel mensenlevens levert het op? Het is een vrij platte en wellicht empathieloze vraag. Maar het is een vraag die ik nog niet voorbij heb zien komen. Nu is het een worsteling van wat wel en wat niet; een totale lockdown of niet of het marchanderen met clusters van een lockdown. Het resultaat van het machanderen met clusters van deze lullige liberale regering is dat het volk, jij en ik, het totaal niet meer begrijpt waarom het ene cluster wordt aangezet en het andere uit. Cafés dicht, hotels open inclusief bar tot 20:00 uur. Theaters tot 30 personen en kerken tot meer dan 200. Ik noem er maar een paar. Daar wordt niet alleen ik, maar veel Nederlanders pisnijdig van. Sluit Nederland of gooi het open!

Dit is een tijd die ik in veel films gezien heb. Films die al tientallen jaren geleden gemaakt werden: The Andromeda Strain (1971), Twelve Monkeys (1995), Panic in the Streets (1950). En ja, de bijbel doet in het boek van Matheus en Lukas ook voorspellingen met betrekking tot de laatste dagen. Kunnen we ons wel voorbereiden op iets dat zo fantasierijk is gemaakt of opgeschreven?

In Lukas 21 zegt Jezus: "En er zullen grote aardbevingen zijn in verschillende plaatsen, hongersnoden en besmettelijke ziekten. Er zullen ook verschrikkelijke dingen en grote tekenen vanuit de hemel plaatsvinden."

Nu wil ik niet de ‘gelovige hoek’ induiken, want wat mij betreft heeft het geloof meer doden opgeleverd dan alle pandemieën bij elkaar. Ik wil er alleen maar mee aantonen dat mensen zoals jij en ik iets in hun genen en geest hebben iets te schrijven, ook scripts, die realistisch worden in de toekomst.

Wanneer fantasieën over pandemieën en andere verschrikkelijkheden werkelijkheid worden en een diepe angst zich meester maakt van ratio dan moet er volgens velen wel iets zijn dat het veroorzaakt. Iets dat mensen die ‘ongrijpbaar’ zijn gedaan of gelaten zouden hebben. Ik ben van mening dat pandemieën van alle tijden zijn, ook in het dierenrijk, en dat het wel eens een reset zou kunnen van de natuur en alles wat erin leeft, dus ook virussen.