Tong's Eredivisiecolumn seizoen 2020-2021 # 8

Vrijdag een Eredivisiecolumn ingeleverd over de Europese loting van de Nederlandse clubs. En dan voornamelijk over die van Ajax in de CL. Dat Liverpool en Atalanta in hun broek schijten, juist Ajax te treffen. Na de wedstrijd van vandaag tegen FC Groningen en omdat het inmiddels een beetje mosterd na de maaltijd is, Monique was immers aan de wandel voor het goede doel, en kon daarom m'n column niet eerder plaatsen, m'n inmiddels koude keutel ingetrokken en een relevantere column opgezocht.

M'n licht laten schijnen over de loting van AZ komt, na de 4-4 van vanmiddag tegen Sparta, al helemaal over als zingende Staphorsterkerkgangers op een Dancefestival in Rotterdam-Noord. Ik bedoelde inderdaad opgezocht. Bij de aanstelling van Erik ten Hag bijna 4 jaar geleden, stuurde ik een kritische ingezonden brief naar de Voetbal International. Die brief werd als column geplaatst, en zou nu wel relevant en geen mosterd na de zondagavondmaaltijd zijn. Desgewenst met bord op schoot tijdens Studio Sport. Eerder een Tong-Voetbal-NOStradamus-column.

Ik kan echter die VI niet vinden en m'n link op internet doet het niet meer. Dus nu, tegen de deadline van 18:00 uur aanhikkend, in RAP tempo tikkend (RAP was ooit Nederlands kampioen) een poging, dit knotsgekke weekend te schetsen. Ik wilde bijna gekscherend typen. AZ immers maakte het nog bonter en gekker dan AC Milan ooit in een CL-finale tegen Liverpool. Het Liverpool dat tegenwoordig van wereldklasse is, en ik dus in m'n oorspronkelijke column, in hun broek liet schijten voor Ajax.

Ik ben geen schijtluis, maar zou wel over zijn gekomen als de drollenvanger van Hamelen. Lees FOK! Het zijn al vreemde voetbaltijden door de coronacrisis, maar het lijkt momenteel een knotsgek seizoen te worden. Na vier speelronden hebben we al vier verschillende koplopers gehad. Advocaat verandert per dag van stemming. Feyenoord is koploper, nadat Marco van Basten nog even in Rondo moest zeggen, dat niet één Feyenoorder Ajax-waardig is.

Het is het seizoen van logenstraffen, blazoen oppoetsen, en het verkwisten van Nederlandse talenten door buitenlandse trainers. Lammers scoorde vandaag voor Atalanta, 5-2 overwinning tegen Gagliari. Misschien een schijterig doelpuntje. Maar hij scoorde wel. PSV staat in de rust tegen Fortuna met één schamel doelpuntje voor. Ihattaren zit zich te ergeren in de kou langs de lijn. Langs de Lijn was vanmiddag kostelijk. En mijn vingers zijn lekker warm getypt. Deadline gehaald Monique?

tong80