Genots-TV op zondag

Kon iedere tv-dag maar zo beginnen als op zondagochtend. Sereen en rustig. Herhalingen die er toe doen, en Paul Haenen om het indrukwekkend af te maken. Als prelude naar de aankomende sportbeelden. In welke richting dan ook. Op welke zender, tevens en eveneens ook.

Dan, na de intensiteit van de hectische sportfragmenten van de zondagmiddag, de spruitjes op bord en schoot. Eventueel met een gehaktbal in smeuïge jus. Studio Sport als vaste prik in de suikervrije cola. Met rietje voor tegen de dorst.

Midden in de zomer, "BN-ers" te gast bij de VPRO. Zomergasten ook al een instituut. Schijt aan de kijkcijfers. Je laten verrassen of juist een 'oh-jaatje' wegens herkenbaarheid. Nostalgisch vaak en meestal persoonlijk. Het persoonlijke dat je dan met anderen deelt op internet.

De opinie van menigeen komt dan overeen. Zo niet, dan niet en valt er ongenuanceerd te discussiëren. Het begin was er vandaag weer om door een Olympisch ringetje te halen. Vingers aflikken doen we na de bal in jus.

Beginnen we even blij met zijn vrienden, en een van de mooiste meisjes uit de klas bij Ivo Nihil. Druppelsgewijs sportfragmenten in Diones en Tom Tom's Sportzomer. Mulder en Mulder, na vorige week Hek en van het Hek.

Nu spekjes in de pap met dominee Gremdaat. Prettige zondag. En je eten goed kauwen. Zodat het gelijkmatig in je bloed komp.

tong80