Tong's voetbalverhalen #70

Het Chelsea van tegenwoordig kan qua sympathie niet tippen aan het Chelsea van jaren geleden. Chelsea was het Sparta van Engeland. Een door iedereen geliefde club. Het grote geld regeerde nog niet. Toch wonnen ze de UEFA-cup begin jaren 70.

Gebouwd op een Londens fundament. Zonder groot en veel buitenlands geld. 

De sterspelers waren doelman Peter Bonetti en aanvaller Peter Osgood. Osgood was de George Best van Chelsea. Speelde tussen 1964 en 1974 voor de Londense club. Helaas was in die tijd Sir Alf Ramsey (wel wereldkampioen) de bondscoach. Die moest niets hebben van langharig tuig, dat zich hip kleedde en die zich lieten zien in het uitgaansleven. 150 doelpunten scoorde hij voor Chelsea. Helaas bleef het bij vier interlands.

Peter Osgood was Zlatan jaren vooruit. Strooide met sierlijke dribbels, fantastische schoten en mooie doelpunten. Het was de beste allround-aanvaller van zijn generatie. Hij genoot van het leven. Het leven dat ie in 2006 moest verlaten. Op 59-jarige leeftijd overleed de flamboyante voetballer aan een hartaanval. Typisch genoeg, vlak na de begrafenis van een familielid. Voor eeuwig in het hart op Stamford Bridge.