Dood of levenloos, that's the question

Betekenis 'levenloos'
Je hebt gezocht op het woord: levenloos.
le·ven·loos (bijvoeglijk naamwoord)
1 ~ niet levend

Aldus de definitie van het Van Dale Woordenboek. Regelmatig publiceert de politie berichten over situaties waarbij een persoon is overleden en spreekt dan over een levenloos lichaam. Volgens velen echter is de definitie van levenloos echter dat iets nooit geleefd heeft. En dus zou er volgens die mensen dus sprake moeten zijn van een dood lichaam, en niet van een levenloos lichaam. 

Echter wanneer heeft iets nooit geleefd, kun je je zelf dan afvragen. Een bierviltje bijvoorbeeld. Dat wordt gemaakt van papier, en waar wordt papier van gemaakt? Van hout. Hout dat komt van een boom; een levend organisme. Ergo: een bierviltje is terug geredeneerd dus niet levenloos, maar een dood voorwerp. Het zelfde geld voor bijvoorbeeld een rubberen mat. De grondstof rubber komt doorgaans van de rubberboom en is daarmee dus ook afkomstig van een levend organisme.

Pakken we Wikipedia erbij, dan lezen we het volgende: “Levend staat tegenover levenloos: de staat (dood) van een voorheen levend wezen dat zichzelf niet langer in stand heeft kunnen houden; de staat van een voorwerp dat nooit leven heeft gekend.”

Deze discussie daarover gaat over precies hetzelfde. Mijn conclusie: De persoon gaat dood, is overleden en het lichaam dat overblijft is levenloos, want het leeft niet (meer).