Misdaad loont

Nederland moet af van ‘het komt wel goed’. Het komt niet goed! Er staan veertig duur aangeschafte Audi’s klaar die plofkrakers wel kunnen achtervolgen maar er is geen politieman of vrouw die met een auto van bijna 300pk overweg kan en dan met name in een achtervolging.
We schaffen eerst aan en gaan dan pas kijken of er iemand fatsoenlijk in kan rijden?

Maar ook: we loven 100,000 euro uit voor de gouden tip van Ridouan Taghi één van de machtigste criminelen van Nederland. Jawel een hele 100.000 euro. Terwijl Ridouan's directe naasten, zij die hem kunnen verraden, ongeveer het tienvoudige verdienen met cocaïnehandel. Ik zeg maar wat, net zoals peter R de Vries iets roeptoeterde over die 100.000 euro verklikgeld. Hij heeft en had gelijk. Ze lachen zich een ongeluk. Een ton? Echt? En als je die Ridouan verraadt hoever kom je dan met die ton? In de wereld? Nederland in shock, politici die over elkaar heen struikelen om hun nog niet opgedroogde tranen te tonen. Het is pathetisch! Er zijn geen mannen meer in de regering alleen vrouwen in een heftige overgang. De echte vrouwen die er wel zijn, zijn zo krachtig als een lek condoom.

Peter R de Vries stelt terecht en als eerste, dat die ton een idiote luchtfiets is van ons regeerders. Niemand in Ridouan’s omgeving doet een stap opzij voor een ton, wel voor vijf miljoen. Met vijf miljoen kun je echt vluchten en echt een ‘nieuw leven’ beginnen ergens anders. Nabil B. is een spijtoptand die volgens mij beter die vijf miljoen had kunnen afdwingen bij het OM dan zijn ‘vervroegde’ vrijlating. Van die vijf miljoen had zijn familie een relatieve vrijheid kunnen kopen. Misschien hadden die vijf miljoen wel twintig miljoen moeten zijn zodat zijn hele familie gevrijwaard zou zijn van die ‘duivelse Taghi’. Maar denk er ook eens aan wat het ons aan belastinggeld oplevert wanneer de technische recherche en het hele verdere politieapparaat ontzien wordt wanneer er veel minder moorden gepleegd worden? Die vijf miljoen is niks. Ik snap het, Peter R ook wel maar het kabinet niet.

Er zijn dus best veel zaken waarin ministeries zo verschrikkelijk naast een werkelijkheid leven dat de politiek hiermee vanzelf wel een lachertje moet worden. Niet alleen de dure bolides maar ook de stoere mannen die erin moeten zitten en zich beter de tering kunnen laten slaan door doorgeslagen pubers van westerse komaf. Maar geen stroomstootwapen, nee! Dat dan weer niet, dat gaat veel te ver. We geven ze wel een grote bos bloemen wanneer ze langzaam bijkomen op het IC.

Onderbuik? Yep alweer en vind je het gek, ze maken je compleet gek: politieke partijen en hun constante orgasmes met het pluche.