Klimaatgeil

Moeten we zijn geest verbranden in een kolencentrale? Zijn wil breken in een Noord-Koreaans concentratiekamp? Who the fuck is Johan Vollenbroek? Ik kende deze gepensioneerde chemicus niet totdat ik las dat deze man gelukt is wat vele gerenommeerde organisaties niet gelukt is, sterker nog ze hebben het zelfs niet geprobeerd, denk bijvoorbeeld aan Greenpeace: Nederland zit op slot!

Aan de ene kant irriteert de man mij mateloos met zijn gedram voor het milieu, maar aan de andere kant is hij als voorzitter van Mobilisation for the Environment (MOB) wel heel erg dapper. Hij gooit Nederland BV op slot door vorig jaar met succes naar het Europese Hof te stappen om te procederen tegen het Nederlandse stikstofbeleid. We weten inmiddels allemaal dat Nederland niet meer geregeerd wordt door het door ons op democratische gronden gekozen kabinet. Het is een poppenkast in Den Haag en de poppen worden bediend door een stel 'zakkenvullers' uit Brussel.

Maar goed die Johan zorgt er dus in zijn eentje voor dat de door mij geliefde 130km per uur op grote stukken van onze snelwegen weer teruggeschroefd wordt naar 100km en 120km. Hoe meer je door groen rijdt, des te langzamer we moeten. Krankzinnig natuurlijk! We zijn doorgeschoten en deze Johan heeft een spoedopname nodig bij een goede GGZ-kliniek. Net zoals Greta Thunberg, de blaag denkt ook zeker te weten dat er over een paar jaar weer een ijstijd komt. We worden massaal gegijzeld door deze randdebielen. Een van mijn favoriete columnisten Leon de Winter schreef er dit over: Klimaatkardinalen

Ik vond het verwrongen gezicht van deze Greta pure horror. Haar woorden en agressie sloten eerder ogen dan dat ze geopend moesten worden. Contraproductief.

Het klimaat is van alle tijden en het is al vaker totaal misgegaan, daar veranderen wij helemaal niets aan. 120 km/u rijden in plaats van 130 is de bekende druppel water op een gloeiende plaat ijzer. En toch blijven de klimaatterroristen ons lastigvallen. Ondertussen kunnen onze kinderen geen huis meer kopen en of huren omdat er woningnood is. En ondertussen liggen er duizenden noodzakelijke projecten stil omdat Johan niet alleen een hoogbegaafde milieudeskundige is, maar ook een begaafd advocaat. Maar wat mij betreft heeft hij gewoon twee horens op zijn harses.