De 13,5 jaar FOK! van DJMO

Deze maand bestaat FOK! officieel 20 jaar. Ik registreerde me op 22 april 2006. Dat betekent dat ik nu 13 jaar, 5 maanden en 25 dagen lid ben van FOK!. Een periode waarin ik veel, heel veel, heb meegemaakt, en waarin FOK! een centrale rol in mijn leven speelde en nog steeds speelt.

Op 22 april zat ik met mijn toenmalige vriend naar de radio te luisteren, naar Giel Beelens geile goeieochtendshow, toen FOK! ter sprake kwam. Na even rondgekeken te hebben besloot ik me te registreren. Destijds had ik een blog op web-log.nl waar ik een hoop vrienden had en door wie ik altijd DJ6pack werd genoemd. Ik was namelijk een fervent Heinekenverzamelaar en ik beschikte over een grote muziekcollectie, en had ik een nummer niet, dan had ik het wel zo gevonden. Zo wilde ik me dan ook registreren op FOK!, maar helaas: hotmailadressen werden niet geaccepteerd en m’n registratie ging de mist in. Een nieuwe poging dan maar. Ik besloot om het DJ te combineren met de eerste letters van m’n voornaam en zo werd DJMO geboren.

Mijn eerste maanden op FOK! sleet ik vooral op de Frontpage; ik werd regelmatig op m’n vingers getikt omdat ik veel slowchatte met Skewtur; gouden tijd was dat. Ik submitte regelmatig berichtjes en solliciteerde meerdere malen naar de functie van nieuwsposter maar werd keer op keer afgewezen. Toen besloot ik het om maar als moderator te proberen en op 23 september 2006 trad ik dan toch toe tot de crew. In de jaren die volgden verliet ik de crew regelmatig om toch weer terug te keren.

Tussen 2007 en 2016 was ik ook veel op het forum te vinden, met name in OUD, en sinds de geboorte van FHF ook daar. Dankzij FHF leerde ik in 2011 qltel en Rewimo kennen, toen zij geheel belangeloos een kampeerplek aanboden op hun landgoed. Nu 8 jaar later ga ik er nog regelmatig op vakantie, het is m'n vaste toevluchtsoord als ik even tot rust wil komen. Verder kon ik dankzij FHF in 2012 een nieuwe start maken na mijn echtscheiding.

Eind 2012 verliet ik de crew, met het vooruitzicht niet meer terug te keren. Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon, en in 2015 keerde ik terug als nieuwsposter en in juni 2016 werd ik bevorderd tot Eindredacteur. In 2017 werkte ik met grote tegenzin op verzoek van Iteejer mee aan een item voor het NOS-journaal.  Twee jaar later werd ik gekroond tot Frontpage Koningin. De laatste jaren ga ik veel op pad om verslag te doen van klimaatstakingen en demonstraties. Dat doe ik met veel plezier, heerlijk anoniem opgaan in een grote menigte.

FOK! heeft me door de jaren heen vele waardevolle en blijvende vriendschappen opgeleverd. Met veel FOK!kers ben ik ook buiten FOK! bevriend, en met een van hen kreeg ik in 2015 mijn jongste zoon. Als ik door mijn vriendenlijst op Facebook blader, of mijn gesprekken op WhatsApp bekijk, dan valt me op dat ik eigenlijk alleen nog maar contact heb met FOK!kers, en heel af toe met familie of een niet FOK!ker. Ik kan wel stellen dat FOK! mij heeft gevormd tot de persoon die ik nu ben, en ik ben FOK! dankbaar voor het goeds dat het mij heeft gebracht