De kansloze politiepet

We slaan ze, prikken ze, bijten ze, beschieten ze. We wensen ze de ergste ziektes toe met werkelijk alle K’s die we kunnen bedenken. Wie ze? Ze zijn de politie. Je weet wel die man en vrouw die ons in veiligheid brengen wanneer dat nodig is. De vader en moeder die zichzelf agent mogen en willen noemen uit volle overtuiging iets voor je medemens over te hebben. Met hun gele dikke strepen over hun tenues en wapengordel zouden ze respect moeten afdwingen maar wat er gebeurt is dat steeds meer jongeren met ze in discussie gaan met een totaal gebrek aan respect.

Waarom dat gebrek aan respect? Opvoeding? Maar natuurlijk, altijd. In Amerika trekken agenten, in bepaalde gebieden, eerst hun wapen en vragen ze daarna je naam pas. Wanneer je daar op de snelweg met de motor tot stoppen wordt gedwongen door de snelwegpolitie dan benaderen ze je van achteren met de hand op hun wapen. Ik zag het in mijn spiegels. Is het zo wanneer jijzelf kunt inschatten dat aangehouden worden een serieuze levenszaak is en ook daadwerkelijk wordt wanneer je je verzet? Er is geen respect omdat het niet afgedwongen wordt? Daarnaast wordt in Nederland sowieso de Rijksrecherche ingeschakeld wanneer er een dienstwapen getrokken wordt. Dus om het van het linkse geouwehoer af te zijn gebruik je pepperspray. Criminelen lachen zich intussen een ongeluk, wel met jeukende ogen, dat dan weer wel.

Ondertussen hebben we hier in Nederland te maken met Marokkaanse en Turkse trouwstoeten die het gezag op wegen letterlijk overnemen. Agenten die dapper zijn worden neergeslagen. In Amerika kwamen simpelweg teveel agenten om het leven tijdens hun dienst waardoor nu vaak eerst geschoten wordt, waarna pas onderzoek wordt verricht. Ook niet goed. Wat dan wel? Neem die trouwstoeten, er gaat slechts één agent op af, dat dwingt natuurlijk niet zo heel veel respect af. Die wordt vervolgens ook neergeslagen door zo een laffe droeftoeter. Ik zeg auto’s in beslag nemen, oh ze zijn gehuurd? Geen probleem dat maakt hun probleem alleen maar groter. En massaal erop af, aanhouden en snelrecht. Flikker op met die onopgevoede teringkinderen!