De criminele asielzoeker

Duizend ‘overige zaken’ die te lastig waren om te specificeren was ‘een motief’, vond de inmiddels afgetreden staatssecretaris Harbers. We hebben het over zaken die asielzoekers plegen zoals; moord, doodslag en verkrachtingen enz. Zware misdaad dus. Nederlanders krijgen hier vaak vele honderden uren taakstraf voor. Voor een moord heb je tegenwoordig zo 250 uur tuinen schoffelen te pakken.

Wat beweegt zo’n ambtenaar nu om de betreffende cijfers niet zeer zorgvuldig te vermelden in de statistieken? Wat ik gelezen heb is dat ze ‘het draagvlak’ onder de bevolking m.b.t. asielzoekers niet nadelig wilden beïnvloeden. Hoezo niet! Laat het eens een keer ontploffen! Maar, het tegenovergestelde is gebeurd. Het zijn dus toch die vaak jonge klootzakken die zonder enige kans op een verblijfsvergunning de boel versjteren voor het grootste deel van de asielzoekers. Deze idioten komen al roepend over de grens: “wij willen geld!” We hebben het allemaal zelf gezien. Maar toch erin laten! En dan een stel ambtenaren die de uitkomst van ‘het toch erin laten’ met alle macht willen verbloemen. Zij hebben als enige waarschijnlijk in Nederland het hart aan de ‘linkerkant’ van hun borst hangen, en daar hoort het ook. Het feit dat dit links geneuzel al drie VVD ministers de politieke kop heeft gekost doen ze waarschijnlijk af als collateral damage.

Toen in 2014 het bonnetjes-debacle speelde, waar ook ambtenaren van Justitie bij betrokken waren, heeft de regering miljoenen besteed om dit links gebroed in dit departement uit te roeien. Teeven, destijds staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, minister Ivo Opstelten, Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg en Opsteltens opvolger Ard van der Steur traden als gevolg van de "bonnetjesaffaire" af. Bonnetjes waren onvindbaar en toen plotseling gevonden? Die ambtenaren doen maar wat! Teeven is daarna buschauffeur geworden dus is best wel goed terecht gekomen.

Die miljoenen om dit linkse bolwerk van ‘Justitie’ te ontmantelen is dus duidelijk niet gelukt. Nog steeds zitten er waarschijnlijk hoge ambtenaren op te hoge posities in dit departement die er simpelweg en absoluut niet thuishoren. De Nederlander krijgt terecht het gevoel dat Nederland eigenlijk geregeerd wordt door een handjevol ambtenaren die hun bazen constant laten struikelen terwijl zij zelden struikelen.