Lekker neuken op de Wallen

De Wallen of, voor al de Engelstaligen, The Red Light District is wereldwijd bekend met een overduidelijke scheiding tussen zij die kijken en zij die bezoeken. Zij die bezoeken rond de tweehonderdduizend per jaar en zij die kijken en vaak lastigvallen een dikke vierhonderdduizend.

In mijn jonge jaren struinde ik er ook wel eens, weliswaar op één hand te tellen maar toch. Ik was een beetje verlegen adolescent die niet ‘handig’ op meisjes afstapte. Pas toen ik als uitsmijter aan deuren ging staan in mijn woonplaats veranderde dat drastisch. Ik heb de ‘raamprostituees’ dus twee keer bezocht en ben er drie keer honderd keer langsgelopen. In die twee bezoeken ben ik financieel leeg gepeesd, zo noemen ze dat: klanten leegpezen. Aan het raam beloven de dames alles en zodra je binnen bent het minst. Je kunt het opbouwen tot neuken maar dan ben je een paar honderd euro kwijt en dat voor maximaal een kwartier binnen? En mocht je niet kunnen komen, geen probleem dan kreeg je zo’n kort motiveringsgesprekje van iemand met een IQ van minder dan zestig. Dan pas voelde ik mij vaak een echte Dick.

Tot voor zo’n twintig jaar geleden had je pooiers en hun hoeren. Nu zijn het misdaadsyndicaten, mensensmokkelaars en de vrouwen die onderdrukt en gedwongen worden zich te prostitueren. Zo’n driehonderd bijna alleen al in Amsterdam.

Amsterdam wil af van zijn Wallen, of beter gezegd: ‘er is nu een ----echte linkse--- raad die het aandurft de Wallen aan te pakken'. Weg met die kleine rode hokjes waar mensonterende handelingen tegen vrouwen plaatsvinden! Die achterlijke buitenlanders met een fototoestelletjes en hun quasi verontwaardigde blikken, ook al omdat ze zo dom zijn er met hun vrouw doorheen te lopen. Maar het kan erger, veel toeristen gaan over tot het beledigen van de vrouwen. ‘Raar doen voor het raam’. Dus dubbele straf voor de vrouwen die worden gedwongen.

Heeft Amsterdam, bij monde van de Burgerbitch Famke Halsema, een punt? Ik denk het wel. Het kan er dan wel honderden jaren ‘bij horen’ maar dat maakt nog niet dat het ‘normaal’ is. We worden ons als ‘individu’ steeds bewuster van alles en hoe bewuster we worden hoe meer individualistisch. Is dat slecht? Nee! We hebben een stem en een mening. Nu vechten ze er weer voor in Hongkong en Venezuela. En vrouwen die op wat voor manier dan ook gedwongen worden tot wat dan ook. Onderdrukken is fout en immoreel ……