Bizarre moorden

Bizarre berichten: “Vijf kruisboogdoden in Duitsland”. Een kruisboog, een pijl en boog horizontaal op een korte balk bevestigd. Je moet de boog spannen, vaak niet met spierkracht maar met een spanhendel. Je schiet er gemiddeld een meter of 35 zuiver mee, mits je een redelijke schutter ben. De totale vlucht van een pijl is tussen de 100 en 150 meter, maar er zijn bogen die meer dan 400 meter halen, ligt aan de kracht en grootte van de boog. Schiet je bijvoorbeeld op een boom vanaf 30 meter dan moet je de pijl eruit peuteren met beitel en hamer, zoveel energie heeft de pijl bij het afvuren.

Eén man en vier vrouwen vonden de dood door kruisboogpijlen in Duitsland, allemaal in het hart geschoten. Zoek daarvan de motivatie maar 's als politie. Dat gaat je niet lukken. Wil je hiervan de motivatie achterhalen dan moet je in de voorgeschiedenis van elk van deze individuen duiken. Nu schrijf ik best veel en heb ik heel wat karakters uitgediept, maar deze vijf Duitsers, vijf verschillende individuen, één man en vier vrouwen met verschillende maatschappelijke levens zijn voer voor psychologen, schrijvers, complotdenkers en betrokken rechercheurs.

Ik zeg: het zijn individuen die de realiteit van het dagelijkse leven niet meer aankunnen en een eigen realiteit ontwikkelen. Dat die realiteit te bizar voor een ‘normaal denkende’ is, is duidelijk. Voor veel rechercheurs zal de uitkomst zijn dat er niemand vervolgd kan worden. Of omdat ze allemaal dood zijn, of omdat de overgebleven zieke geest niet te vervolgen is aangezien er niets rationeels in zijn of haar daad zat.

En zo is het ook met de complotdenkers. Ik krijg doorgaans al kromme tenen wanneer zo’n krankzinnige aan het woord is. De krankzinnigheid vindt zijn weg in het ontwijken/ontkennen van de/een realiteit. Maakt niet uit hoeveel bewijzen je aandraagt, ze luisteren er gewoon niet naar of weerleggen het met krankzinnige stellingen die zelden of nooit bewezen kunnen worden. Wanneer ik deze gasten tegenkom op feestjes of andere bijeenkomsten dan loop ik weg, niets is zo tijd verspillend als het aandachtig luisteren naar deze idioten.