Zwart, wit en kleurloos

Bron: Telegraaf.

Hans Siebers, hoogleraar culturele diversiteit bij Tilburg University, beschouwt de aanpassing van de Efteling als een ’zinloze maatregel’. „Een symbool als een beeld is op zichzelf niet racistisch of denigrerend. Het kan pas een probleem opleveren als het beeld bezoekers op racistische of denigrerende gedachten brengt.”

„Actiegroepen als SOS (Stop Oppressive Stereotypes) en Nederlandse en internationale bezoekers hebben ons laten weten zich te storen aan de stereotyperende kenmerken.”

Tenenkrommend toch? Deze gebroken persoonlijkheden willen alle tradities en uitingen waar dan ook, die te maken zouden kunnen hebben met racisme, uitbannen. Nu denk ik wel dat deze individuen zich niet zozeer storen aan de stereotyperende kenmerken maar eerder aan de totale maatschappij.
Ze storen zich aan de achterstelling als persoon en als groep. Ze worden niet gehoord en dat maakt hun woede naar diezelfde maatschappij nog groter en daardoor wordt er gezocht naar nog meer stereotyperende kenmerken. Dat is mijn mening. En in zo’n land als Nederland zijn er genoeg losers die alleen nog in ‘wit en zwart’ kunnen denken. Ben je zwart dan zet je je af tegen de witte overheersing, put je je slachtofferrol helemaal uit en sla je links en rechts om je heen met je discriminatietroef. Ben je wit? Dan moet je steeds meer op je woorden letten, ook met wat je schrijft en over wie.
Vrijheid van mening, voor een ieder, wordt begrensd door een steeds groter wordend leger individuen die hun persoonlijkheid ontlenen aan de kleur of religie die ze hebben.

Persoonlijk zie ik alleen de mens die voor mij staat en die ik groet of kan helpen. Ogen en gelaatsuitdrukking zijn voor mij bepalend, ben dus kleurloos. Ik kan niets met het slachtoffer dat je wilt spelen, maar absoluut niet bent, alleen omdat je zwart bent.

Wat de Efteling doet is een verkeerd signaal naar de rest van de bevolking, jullie zwichten voor bedreigingen. Het volk wordt zich echt niet bewust van de boodschap die gevuld is met agressie. Dit roept alleen agressie op, ze ergeren zich dood en jullie zorgen echt niet voor ‘bewustwording’. ‘Linkse filosofieclubjes’ die hun zelf gefabriceerde filosofieën verheven hebben tot hun werkelijkheid zijn pathetisch bezig.
Ik heb de SOS FB pagina gezien en een paar antwoorden van jullie gelezen, ik kon niet zien wat de opmerking was, dan moet je wellicht lid worden van de SOS pagina. Maar een antwoord van jullie intrigeerde mij: “Wat jij ervan vindt vinden wij irrelevant”. Ik zou dan wel eens willen weten wat de opmerking was, helaas.

Ik wil er dit mee zeggen: houd je overtuigingen binnen in je of binnen je groep. Schrijf erover maar ga geen instituten en of mensen bedreigen. M.a.w. zorg ervoor dat gewone mensen blijven luisteren, dan kun je een keer je punt overbrengen. Jullie lijken nu wel stampvoetende kinderen. Je staat zo verschrikkelijk voor lul als je kinderfeesten en zoiets Nederlands als de Efteling gaat bedreigen. Doe eens normaal man!