Tong's voetbal anekdote #7

Dirk Kuijt verdiende een mooi afscheid. Als Ajacied hoopte ik dat ie het mooie afscheid een jaartje zou uitstellen.

Johan Derksen zaagt heel zijn leven voetballers af, maakt en kraakt voetballers hun loopbaan. Denk aan Ton Blanker. Bij enig weerwoord komt-ie niet meer in een TV-programma. Zelf kan ie niet tegen kritiek. Dan drukt-ie zijn snor en pocht met zijn muziekkennis over duizend doodsaaie bluesmuzikanten.

Hij verwijt zelfs Dirk Kuijt zijn voetbalcarrière en zijn normale teksten. Terwijl ie praatjesmakers ook met de grond gelijk maakt. Net zoals ie als verdediger deed. Er nog trots op is ook. Wees blij dat er in de Kuip weer een cultheld was, iemand die niet raaskalt. Iemand die zijn voeten laat spreken. Een speler waar Derksen als voetballer niet aan had kunnen tippen. Een topscorer in de Eredivisie met 29 doelpunten voor Feyenoord in het seizoen 2003/2004.

Een voetballer die zes seizoenen voor Liverpool heeft gespeeld. Er zelfs de Champions League finale mee haalde. Liverpool verloor. Dirk uit Katwijk scoorde. Kattik zeggen ze plaatselijk. Daar wordt ie op handen gedragen. Net zoals in Rotterdam en Liverpool. Derksen wordt pas bij zijn begrafenis op handen gedragen. Dan gaat ie als sigarenroker de pijp uit.

:T

Dirk Kuyt, cultheld in de Kuip (Pro Shots / Kay Int Veen)
Dirk Kuyt, cultheld in de Kuip (Pro Shots / Kay Int Veen)