Wat nou Sven de beste schaatser ooit

Sven is geweldig, maar niet overdrijven met de beste ooit.....

Op de Winterspelen van 1980 reed Eric Heiden op alle vijf afstanden een olympisch record. Hij was de eerste sporter die erin slaagde om vijf gouden medailles te winnen op individuele nummers tijdens dezelfde Spelen. Deze prestatie is later geëvenaard door Vitaly Scherbo op de Zomerspelen van 1992 en Michael Phelps op de Zomerspelen van 2008.

Heiden is drie keer wereldkampioen allround en vier keer wereldkampioen sprint geworden.

Hij voerde 1495 dagen de wereldranglijst aller tijden aan (de Adelskalender) en won de Oscar Mathisen-Award vier keer op rij (van 1977 tot en met 1980). Toen Heiden stopte met schaatsen moest hij nog 22 worden.

Hij reed de Tour de France niet uit door een valpartij. De Giro wel. Werd tussen neus en lippen door Amerikaans kampioen op de weg, studeerde af als chirurg. Zonder de bocht af te snijden. Dan wordt Pim Fortuijn gekozen tot grootste Nederlander ooit. Terwijl ie betaalde om een gat dicht te rijden bij minderjarige Marokkaantjes. Pootje over. Een scheve schaats rijdend. Rechts door de bocht.

Geef het volk een referendum. De doodstraf wordt ingevoerd. De twee van Putten hadden niet meer geleefd. Aanbid een woordvoerder van Democratie. Dan is het weerbericht voorspelbaar. Zonder Gerrit Hiemstra zal de bui wel overvliegen. Zonder de bokkenpruik op van Renate, zal 1988 nooit meer hetzelfde zijn.

Nederland is zijn onschuld niet verloren. "We" zijn de onschuld voorbij. Een ex-VJ, een ex-kapster en boekenprogrammapresentatrice, met plots een bril op, die een boek heeft gekocht in de juiste kleuren van haar behang, bepaalt het nationale debat. Zwart mag niet meer. Je moet uitkijken als je een pruik van Gullit opzet tijdens de carnaval.

Zwart is het nieuwe bruin. Kijk uit voor de lange arm. Daar zit stront aan.

Gelukkig hebben we helden. Die zelfs met christenhonden op de loer oprecht heiden zijn. Het wordt tijd dat we een lesbienne krijgen als Minister President. Dan blijven de homo's niet langer in de kast. Dan puilt onze prijzenkast uit. Dan moeten de schijnheiligen er wel uitkomen. Oprecht trots, dat de potten eindelijk recht hebben om de ketels Sjaak Swart te verwijten, dat-ie Robbie de Wit ziet.

Samen met rasta Ruud, op rechts naar binnengetrokken, met Simon en Coentje, de Keizer te rijk, het slangenmens voor paal laten staan. Dat-ie hem wel had mogen maken. Dat zelfs een niet vliegende pannenkoek wordt afgeserveerd door dwergen. Die altruïstisch hun hedonisme ontkennen. Tijdens de degradatie van Sparta. Terwijl de afkoopsom der minderbedeelden zo moeilijk niet is.

Als je de voorzetten maar inkopt. Bij Shakespeare hadden ze geen moeite met het woord zwart. Net zoals de Zwarte parel van Mozambique, het als een geuzennaam ontving. Even terug naar Heiden. Wickie de Viking heet tegenwoordig: Wikipedia de VI-neutrale koning-of koningin.