De familie Kreukel krijgt nieuwe buren (slot)

Hier lees je deel 1

De herstelwerkzaamheden die Max verrichtte aan de scheur van Teutje verliepen goed. Hij was snel gedicht, maar meteen ontstond een aardbeving die het hele bed deed schudden. Het was er minstens eentje met de kracht van vijf op de schaal van Richter. Logisch, want de jaknikker van Max ging als een bezetene tekeer. Het duurde dan ook niet lang voordat er vocht omhoog werd gepompt. Het was dan wel geen aardgas, maar Teutje had het er wel erg warm van gekregen. Het was lang geleden dat ze zulke lekkere onderbuikgevoelens had gehad.

Sophie en Sanne waren ondertussen op de bank in de woonkamer ook bezig om de boorinstallaties van Wouter-Jan en Koen klaar te maken voor het boren. Tegelijkertijd proefden de mannen met hun tongen of het vocht dat zich in de boorgaten van de dames bevond, de moeite waard was om daar te gaan boren.

Vera was niet echt blij, want haar man werd boorklaar gemaakt door Sophie, maar van Max, de man van Sophie, geen spoor en aan Aloysius had ze niet veel, want die droomde op dat moment waarschijnlijk van postzegels. Hij was namelijk op de bank in slaap gevallen na zes biertjes en ronkte als een Boeing 747 die laag overvloog. Ze keek om zich heen of er misschien een hulpstuk te vinden was en haar oog viel op een leeg Jupilerflesje dat op het bijzettafeltje bij de bank stond. Haar man Koen noemde Jupiler altijd kutbier. Dat kwam dus goed van pas, dacht ze. Even later zat ze in een stoel met haar benen wijd en gebruikte het flesje als fokstier. Mannen wisten wel waarom ze Jupiler moesten hebben, maar Vera wist het nu ook.

Wouter-Jan en Koen waren begonnen met de proefboringen. De bank was echter veel te smal en te klein om twee verticale proefboringen te herbergen en dus werden het horizontale boringen. Sophie en Sanne waren op hun knieën voor de bank gaan zitten met de boorgaten naar achteren en de mannen boorden dus horizontaal. Meestal wordt dit soort boringen toegepast als er naar schaliegas geboord wordt, maar in dit geval was zo’n boring ook erg praktisch. Ook al omdat er op deze manier via twee boorgaten kon worden geboord. Bij de verticale boring zou dat moeilijker zijn geweest, want Sophie en Sanne waren niet zo lenig meer dat ze beide boorgaten ter beschikking konden stellen via een verticale methode. Zoals het nu ging was het makkelijker.

Bij Teutje en Max werd er ondertussen ook niet veel gepraat. Teutje zei niets omdat het niet netjes is om met volle mond te praten en bij Max kwam er hooguit af en toe een ‘oe’ of ‘ah’ uit. Na de herstelwerkzaamheden aan de scheur van Teutje was het gereedschap van Max namelijk wat bevuild en daarom had hij Teutje gevraagd of ze een mogelijkheid zag om het schoon te maken. Nou, zo’n mogelijkheid zag ze wel en dus was ze snel aan de gang gegaan met het reinigen van het gereedschap. Ze zeggen wel eens dat vrouwen minder gevaarlijk zijn met chocolade in de mond, maar het hoeft niet per se chocolade te zijn. Hoewel, als Teutje een echte hap wilde nemen en flink doorbeet, dan was het voor Max natuurlijk wel gevaarlijk. Dat deed ze gelukkig niet. Logisch want ze wist wel dat je veel langer met chocola doet als je eraan zuigt. Toen het gereedschap geheel schoon was, ging Max op zijn beurt nog even beneden bij Teutje kijken of alles er goed uitzag na de herstelwerkzaamheden. Hij constateerde dat er nog het een en ander gesaust moest worden en dus ging zijn tong aan de slag om dat te bewerkstelligen. Teutje vond het heerlijk.

In  de huiskamer hadden de mannen hun partners inmiddels geruild. Ze waren allebei wel heel tevreden over de eerste proefboringen, maar wilden in verband daarmee toch nog een second opinion. Het kan nooit kwaad om de mening van een ander te horen voordat je definitief het diepe ingaat.

Vera was intussen klaar met het Jupilerflesje. Ze had het weer een klein beetje gevuld met wat er zo bij haar kwam bovenborrelen. Ze zette het terug op het bijzettafeltje en bekeek daarna aandachtig de second opinion activiteiten van de mannen bij Sophie en Sanne. Het waren zo te zien onderzoeken die met de juiste apparatuur op de juiste snelheid en diepte werden uitgevoerd. Ze keek bij haar man van dichtbij hoe zijn boor met hoge snelheid op en neer in de boorput van Sophie verdween. Het was een wat zompig geluid als van een heipaal die in een drassig moeras werd geslagen. Daarna keek ze of Wouter Jan dezelfde kundigheid tentoonspreidde bij Sanne. Wouter-Jan merkte dat er een opzichter was en haalde zijn boor uit het gat. Hij keek Vera even aan en vroeg toen of ze ook een diepteonderzoek wilde. Daar had ze zeker zin in en dus moest Sanne op haar beurt toekijken. Koen, die nog bezig was om bij Sophie te onderzoeken of er in de diepere lagen nog wat te vinden was, reikte Sanne een vinger, zodat ze het onderzoek dat Wouter-Jan net had afgebroken kon voortzetten. Sanne was maar wat blij en, inhalig als ze is, liet ze het niet bij de vinger, maar pakte meteen de hele hand.

Uiteindelijk waren alle proefboringen en onderzoeken afgerond. Zowel in de slaapkamer als in de huiskamer. De deelnemers waren weer aangekleed en zaten geheel voldaan nog van een laatste prosecco en een toastje Roquefort te genieten. Plotseling hoorden ze een uitgebreide geeuw. Het bleek Aloysius die wakker was geworden. Hij keek even om zich heen, zag het Jupilerflesje dat hij als laatste leeg had gedronken en constateerde dat er toch nog een slokje in zat. Hij zette het aan zijn mond en nam een teug. Het was eigenlijk meer schuim, maar smaakte nog goed.

Hij keek naar het gezelschap en zei: Sorry, dat ik in slaap ben gevallen, maar zo te zen heb ik niet veel gemist. Het was erg gezellig. Dit moeten we vaker doen. Misschien volgende keer bij Teutje en mij. Dan kan Teutje boerenkool met worst maken. Daar is ze erg goed in.’ Max knikte instemmend na deze woorden. Of Teutje de boerenkool goed kon klaarmaken wist hij niet, maar dat ze de worst goed zou klaarmaken wist hij wel zeker.