Over een bejaarde VVD hoer

In 2017 is een ernstig tekort ontstaan op de spoedeisende hulp bij ziekenhuizen in met name de Randstad. Voornaamste reden: teveel ouderen. Hebben die idioten dat dan weer eens echt niet aan zien komen?
 
In grote lijnen is het probleem tweeledig. Meer bejaarden zorgen voor meer acute medische problemen. Maar als je al een bejaarde binnen krijgt, is het niet zo vanzelfsprekend om iemand meteen na behandeling naar huis te sturen. Alleenstaande bejaarden kun je moeilijk met een gebroken heup weer heen zenden en ook hoogbejaarde partners kunnen niet altijd even makkelijk hun hulpbehoevende eega opvangen.
 
Veel bejaarden zou men na behandeling eigenlijk zo snel mogelijk door moeten kunnen sturen naar een verpleeghuis. Maar ja. Die zijn wegbezuinigd. Wat meer wijkverpleging of andere verpleegvoorzieningen zouden welkom zijn. Maar ja. Die zijn wegbezuinigd. De nodige voorzieningen in woningen zouden waarschijnlijk een hoop speciaal voor ouderen belastende ongelukjes kunnen voorkomen. Maar ja. Bij de gemeenten is dat nu net de kostenpost waar men het hardst op heeft bespaard.
 
In grote lijnen is het simpel. Bij de zorg voor een groep behoeftige mensen waarvan men wist dat die stevig zou groeien, hebben ze het meest geld weggehaald. Van de huisarts tot de intensieve opvang voor bejaarden is zwaar bezuinigd. En dan is dit ook nog eens per gemeente verschillend. Bij de ene gemeente kan er nog wel een scootmobiel vanaf, maar bij de andere moet je in coma liggen voor je een ziekenhuisbed in huis krijgt. En dat wordt dan besloten door ambtenaren die zonder ook maar een beetje ervaring in de zorg deze taak op zich moesten nemen en de bezuiniging als eerste taakomschrijving mee hebben gekregen.
 
En wat is de reactie van Minister Schippers?
“Alle partijen moeten beter samenwerken, zodat ouderen in een aantal gevallen goede en passende zorg dichterbij huis moeten krijgen, in plaats van dat ze op de spoedeisende hulp terecht komen.”
 
Nee trut! Al die hulp van dichtbij heb je wegbezuinigd en juist daarom gaan bejaarden eerder naar de spoedeisende hulp! Er is geen wijkverpleegkundige meer om te bellen en de huisarts staat stijf van de stress omdat hij de verantwoordelijkheid van steeds meer patiënten krijgt! En op het Zorgloket bij de gemeente zitten een paar ambtenaren die amper weten welk zorgaanbod ze binnen hun eigen gemeente hebben!
 
Maar ja.  Schippers was er dan ook als de kippen bij om te melden dat het geen geldprobleem was. Dat is het wel trut! Misschien niet voor zo'n bejaarde VVD-hoer die door haar inmiddels overleden rijke kerel geld zat heeft om een Italiaanse masseur en een Roemeense thuishulp in huis te halen. Maar het is wel degelijk een geldprobleem voor iemand met een AOW en een gebroken heup.
 
Je hoeft niet alle verpleeg-  en bejaardenhuizen in ere te herstellen. Je hoeft niet ieder klagend lui secreet een scootmobiel onder zijn reet te schuiven. We hoeven zeker niet terug naar de tijd dat een 65-jarige al rijp was voor een bejaardenflatje. Maar we zouden ons toch de ogen uit de kop moeten schamen, omdat we onze bejaarden niet meer kunnen helpen?