White knight complex

Uitgesproken linkse columnisten en politici lijden aan een White Kight complex. In hun overdreven idyllische wereld is iedereen die niet hetzelfde denkt letterlijk Hitler en fascistisch. Enig besef van realisme is hun compleet vreemd.

De aanvallen op Baudet net voor, maar vooral na de verkiezingen zijn een tekenend voorbeeld hiervan. Baudet pleit voor realisme op immigratiegebied en een liefde voor de eigen cultuur. Daarnaast betreurt hij het dat de Nederlandse man steeds vrouwelijker en onzekerder lijkt te worden en heeft hier in het verleden flinke kritiek op gegeven.

Columnisten voor Trouw en Joop hebben hier geen boodschap aan. In plaats daarvan zien zij iemand die hun ideaalwereld wil verpesten en vallen hem hierop aan. Alles is geoorloofd in deze strijd. Er worden quotes uit zijn roman gehaald, terwijl zij heel goed weten dat een boekpersonage en de schrijver nooit moet verwarren. Niemand verdenkt Jan Wolkers immers van het verkrachten van kippen, terwijl zijn personage dat doet in een van zijn boeken.

Ook het expres uit zijn verband rukken van uitspraken en verdraaien ervan is de deugmens niet vreemd. We zagen het gebeuren bij Pauw en Jinek, waar Frits Wester een uitspraak van Baudet uit zijn verband trok en verdraaide. Hierna werd de uitspraak nog verder verdraaid door Anne Fleur Dekker van Joop die zegt dat Baudet sprak van "homeopathische rassenvermenging", maar Baudet sprak over cultuur en niet over rassen.

Het getuigt van mentale zwakheid om iemand te beschuldigen van racisme of fascisme, zonder hiervan onderbouwing te geven. Toch gebeurt dit vaak genoeg, zonder dat diegene doorheeft dat hij alleen maar zichzelf belachelijk maakt.

In hun wereld hebben ze de morele hooggrond en zijn zij de "good guys". Eenieder die tegen hun standpunten ingaat, moet bevochten worden en dat mag op elke mogelijke manier. Laster, smaad en geweld zijn hiervan niet uitgezonderd. Discussie wordt vermeden, gezien ze geen echte argumenten hebben.

Op het moment dat ze daadwerkelijk hun positie moeten verdedigen, komen ze erachter dat ze eigenlijk geen argumenten hebben om hun belachelijke claims te staven. Dan rest hun slechts twee opties: óf ze verwerpen hun eigen standpunten, óf ze steken hun kop in het zand en gaan gewoon door met vals beschuldigen zonder argumenten. Ik denk dat iedereen hier wel kan verzinnen welke optie ze dan kiezen