Doorvoerhuizen richting Schepper

Bijna de helft van de Nederlanders weet nog niet op welke politieke partij ze gaan stemmen. De zogenaamde ‘zwevende kiezer’. Laten we duidelijker zijn: de potentiële zwevende kiezer, want we weten niet of hij of zij de keuze op tijd gaat maken. Maar wat valt er te kiezen? De 'grabbelton' van verkiezingsleugens staat weer wagenwijd open.

Het liefst zou ik niet gaan stemmen. Ik ben die leugenachtige koppen van die gasten zo verschrikkelijk spuugzat. Van Haersma Buma (CDA), hij schijnt een humorist te zijn. Weliswaar achter de schermen want de praatjes die ik hem heb zien maken voor de camera zijn geen grappen maar vaak gewoon keiharde leugens.
Maar ook Klavertje vier van GroenLinks die het bijna onmogelijk wil maken nog fatsoenlijk auto te rijden bijvoorbeeld met zijn milieuterroristische uitspraken. We glimlachen om het vriendelijke smoeltje, gesnoerd in een strak wit boordje wat van zijn stem een stemmetje maakt. Ik zou er alleen een speen in willen duwen.

En dan de grootste leugenaar van het hele kabinet: onze minister-president Rutte. Hij schijnt een aimabele man te zijn, soepel in de omgang en nog humoristisch ook. Hij is bewezen hoogbegaafd, maar dat blijkt dan weer niet uit zijn empathieloze en zielloze besluiten. Zijn VVD zou het liefst van alle verzorgingshuizen, verpleeghuizen en andere huizen waar bejaarden wonen snelle doorvoerhuizen maken richting Schepper. Zij zien het liefst dat dit uitgevoerd wordt door steuntrekkers onder het label van de participatiewet. Zo is het kringetje rond en kost het nog minder.
Hulpmiddelen om uw leven nog wat dragelijk te maken? Denk aan looprekken, rolstoelen en ander loophulpmateriaal. De rijke zorgverleners wachten net zolang met uw aanvraag dat lopen een utopie geworden is. 'Laat maar, mevrouw van Putten is helaas een jaar geleden overleden.'

Uitkeringstrekkers krijgen in de toekomst 'overlevingsgeld' van de VVD, geen uitkering meer waar je fatsoenlijk van kunt leven. Vakantiegeld ook weg! Vakantievieren is voor volwaardige en werkende mensen.
Ik zie het ook in mijn eigen gemeente waar ik een vaste bezoeker van de politieke markt ben. VVD stemt steevast tegen sociaal beleid. Het CDA tegen alles waar HUN normen en waarden niet in verweven zijn. De PVV steevast tegen alles waar asielzoekers en moslims bij betrokken zijn. De Leefbaars in hun gekleurde en versleten T-shirts tegen alles dat niet normaal lijkt, in hun ogen. De Groenen tegen alles waar grassprieten van afbreken. De Christenen tegen alles waar God niet bij betrokken is. De SP'ers, agressief als altijd, tegen alles dat een andere kleur heeft dan rood en wat niet overlegd is met het hoofdkantoor, lees partijtop. Denk stemt tegen alles waar Erdogan tegen is. Sylvana, Artikel 1, stemt nog niet. De PvdA stemt vooral tegen meer crematoria en begraafplaatsen omdat dit de plek is waar ze zeer binnenkort zullen belanden.

Beste zwevende kiezer, maak uw keuze, makkelijker kan ik het niet maken zelfs niet mooier.