Rechterlijke macht sucks

U en ik zien ze soms wegrennen voor politie maar alleen wanneer de politie grof geweld gebruikt. Wordt dit geweld nog niet toegepast dan blijft het onopgevoede tuig de politie en andere hulpverleners sarren. Wie zijn ze? Alleen onopgevoede getinte Nederlanders? Alleen blanke tokkies? Wat ziet u? Ik zie in ieder geval onopgevoede, vooral jonge, getinte Nederlanders die hier weliswaar geboren zijn en wellicht een Nederlands paspoort hebben, maar in ieder geval geen democratie herkennen, laat staan erkennen. En dat kan ook niet. Immers, hun ouders komen vaak uit landen zonder democratische beginselen. Nee, ze komen uit die landen waar de Koran, het kookboek voor gewelddadige recepten, heilig is. Maar natuurlijk, en er zijn al miljarden woorden aan vuil gemaakt, niet alle moslims zijn gewelddadig en niet alle moslimjongeren zijn kleine of grote klootzakken van het ergste soort. Maar hoe komt het dan dat heel autochtoon Nederland zich doodergert aan die relatief kleine groep? De onopgevoeden zijn vaak van allochtone ouders. Ze treiteren en traineren hulpverleners en politie tijdens de uitvoering van hun werk, schofferen en treiteren via vlogs, participeren niet maar zonderen af van de maatschappij, leven de meeste tijd op straat, plegen veelal kleine overvallen en intimideren daar flink bij.

Maar eerst: een democratie dienen wij te beschermen, niet alleen in Nederland maar ook in de rest van de wereld. Het is essentieel omdat in een democratie een echte ‘persoonlijke vrijheid’ beleefd of ervaren kan worden.
Toch zijn veel rechters in Nederland van mening dat hun uitvoering van de wet en invulling van de democratie een heel eigen is. Gevangenissen staan leeg. Gevangenbewaarders worden massaal ontslagen. Niet omdat de misdaad terugloopt, nee, omdat de Nederlandse overheid, waar wij met z’n allen voor gekozen hebben het massaal laat afweten via de rechterlijke macht. De misdaad is nog even heftig, maar rechters leggen steeds meer taakstraffen op, steeds milder met in het achterhoofd dat de veroordeelden waarschijnlijk in de gevangenis nog slechter worden. Laten ze maar meedoen via een taakstraf aan het maatschappelijke leven. Maar u en ik, hardwerkende burgers, begrijpen niets van deze ‘kronkels’ van de rechterlijke macht, helemaal niets. Zij willen maar niet begrijpen dat deze onopgevoeden eerst door ‘het diepe van het leven’ moeten gaan. Straf uitzitten en geconfronteerd worden met het ergste in de gevangenis en dus vooral met jezelf.

Er zijn zoveel sociaalvoelende rechters dat er voor ieder stuk onkruid in gemeenteparken wel een taakstraffer is. Er blijft verdomme geen onkruid meer over. Ook hier in Almere lopen ze wekelijks - ja nu niet want het is veel te koud - de mannen en soms een meisje met een rood hesje. Vaak lullen ze maar wat en hangen ze op hun gereedschap wachtend op de eindtijd.
Wanneer de rechters in Nederland niet bereid zijn wettelijk straffen op te leggen, maar hun boterzachte interpretaties blijven opleggen, hebben de onopgevoeden de laatste lach, de laatste belediging voor een hulpverlener inclusief politie. Het wordt nu echt tijd dat Wilders zo’n zoetsappige vrouwelijke rechter neemt. Het kind wat daaruit voortkomt zal wellicht een oplossing bieden.