Vrouwenmagneet Trump

Er zijn maar weinig mannen die vrouwen zo op de been krijgen als de huidige president van de Verenigde Staten van Amerika, Donald Trump. Letterlijk honderdduizenden vrouwen verdrongen zich in steden over de hele wereld om iets van hem te vragen. Nooit eerder heeft een man zoveel vrouwen achter zich aan gehad.

Helaas waren het demonstraties tegen hem. Nee, niet tegen zijn ideeën, niet tegen zijn mening, maar tegen hem persoonlijk. Hij is een racist, ook al heeft mensenrechtenactivist Jesse Jackson meermaals het tegenovergestelde beweerd. Hij is een fascist, ook al heeft hij geen ideologie met geweld opgedrongen aan zijn tegenstanders of zijn tegenstanders geëlimineerd. Hij is een seksist en een gevaar voor de rechten van de vrouw, ook al heeft hij de eerste vrouwelijke campaign manager die een presidentsverkiezing won en tot nu toe geen hint heeft laten vallen dat hij ergens de rechten van de vrouw gaat inperken. En nee, subsidie voor abortusorganisaties is geen vrouwenrecht.

De grootste grap aan deze protesten waren een aantal landen waar geprotesteerd werd. Neem bijvoorbeeld Saudi-Arabië. In een land waar vrouwenrechten met voeten worden getreden, moet zo nodig een demonstratie zijn tegen een democratisch gekozen president van een ander land. Terwijl er in hetzelfde land zoveel rechten worden geschonden, maar waar Westerse feministen zelden tot nooit aandacht aan willen geven.

De in 2015 overleden koning Abdullah had dertig vrouwen. Zijn tweede vrouw is gevlucht naar Londen en haar dochters zitten al meer dan tien jaar opgesloten en hebben hun moeder al die tijd niet gezien. Het is het land van de kindbruiden, waar de sharia nog dagelijks zijn slachtoffers eist. Waar vrouwen niet kunnen rijden, alleen maar mogen scheiden als hun man dat toestaat, waar vrouwen zweepslagen kunnen krijgen als ze op het mobieltje van hun man kijken.

De mars in Saudi-Arabië is niet het enige wat de Woman’s March bindt met de radicale islam. Een van de organisatoren is een radicale moslim. Linda Sarsour is een zelfbenoemde feminist die de sharia ondersteunt. In haar tweets verklaart zij dat critici de sharia niet begrijpen en alleen maar oppervlakkig kijken, daarnaast herhaalt ze enkele keren dat binnen de sharia het verboden is om rente over leningen te eisen. Bewegend beeld hier.

In Duitsland werd er luid Allah Akbar gezongen door zogenaamde feministische moslima’s. In een land waar slechts weken geleden onder die slogan tientallen families in rouw gedompeld werden om hun vrouwen, mannen, moeders, vaders, dochters en zonen. Waar duizenden vrouwen letterlijk bij hun poes werden gepakt door moslims, wordt nu een demonstratie gehouden onder Allah Akbar geroep, omdat Trump jaren geleden heeft gezegd dat beroemde mensen vrouwen bij de poes kunnen pakken.

Jaren geleden zei Lawrence Ferlinghetti: “If you're too open-minded; your brains will fall out”. En dit is daar een klassiek voorbeeld van. De vrouwenmarsen worden georganiseerd door mensen die voor de meest bizarre dingen openstaan en ze hebben niet door dat ze de grootste vijand van vrouwenrechten met open armen verwelkomen. De vijand van je vijand is niet je vriend, zeker niet in het geval van moslims.