We zijn ziek

Voordat je dit gaat lezen, laat je Ego thuis

Lang dacht ik dat geld en religie de grootste problemen waren die op deze aarde spelen. Wrong. Geld en religie zijn slechts de middelen die gebruikt worden om onze belachelijk doorgeslagen "intelligente" brein te bevredigen. Geld en religie zijn de drugs die ons bewustzijn doen vertroebelen en onze "human greed" heel erg versterken. Deze "human greed" wordt aangewakkerd zoals een junkie's brein op hol slaat vlak voor de nieuwe shot heroine. Om even met een metafoor te openen; Neem 10 kinderen, er zijn 10 ijsjes. Alle ijsjes zijn bruin behalve één specifieke. Dat ijsje is rood. Het rode ijsje is veel lekkerder dan de bruine ijsjes, dit wordt aan de kinderen verteld. Als het uitdelen ervan niet door volwassenen in toom gehouden wordt zal er een gevecht (verbaal/fysiek) ontstaan op het moment dat de ijsjes uitgedeeld worden. Iedereen wil de rode, want deze is oh zo veel lekkerder en beter dan de bruine. Het ijsje is dus het middel zoals ook geld en religie dat buiten de metafoor dat zijn. Doe je dit met 10 rode ijsjes, dezelfde setting, dan gebeurt er helemaal niets. Iedereen pakt zijn eigen ijsje en eet het op, even simpel gezegd.

Hebberigheid wordt dus mede bepaald door de omstandigheden maar daar zit niet het grootste probleem. Mensen willen graag beter zijn dan anderen. Ze willen meer of beter of lekkerder. Name it. Duidelijk terug te zien in bovenstaande voorbeeld, is dat, zolang er voldoende is van alles [i][b]of[/b][/i] bij een gebrek aan beter (lees: alles is gelijk) de rust bewaard blijft. Dit komt omdat we ons niet kunnen onderscheiden van anderen op dat moment.

Religie zal het onderspit delven tegen geld. Een wereld zonder religies komt eraan, misschien maken we het nog mee als niet de grote naties op aarde besluiten elkaar met nucleare bommen te bestrijden waardoor wij ook van de kaart geveegd worden. Een wereld zonder religie is een kwestie van een extra 300 jaar aan ontwikkeling. Een geldloze wereld zullen we nooit te zien krijgen, vrees ik. Wij zijn ziek, bijna allemaal hebben we een chronisch geestelijke ziekte; het Ego.

Het ego is veruit het grootste probleem wat er speelt op deze wereld en is daarmee ook de enige sleutel om ooit een totale wereldvrede te behalen. Het ego an sich, was vroeger een prima systeem. Het ego kan gezien worden als het zelfbeeld wat je van jezelf hebt, maar daarmee dek ik niet de hele lading. Het is waarschijnlijk van nature zo gevormd in je mind om je te verweren tegen de grote boze buitenwereld. Het is een filter om jezelf emotioneel te beschermen tegen kwetsende opmerkingen/gebeurtenissen/pesterijen anderen. Het ego was eerder een prima tool om dingen uit te filteren waar je zelfbeeld onder zou gaan lijden als je teveel blootgesteld zou worden door die emotionele aanvallen van buitenaf. Samengevat was de functie dus gewoon; zelfbescherming. Een bedacht iets door je mind; als schild. Maar in feite een illusie, een gecreëerd iets door het brein. Eerder waren gedachten in het brein noodzakelijk om te overleven op de wereld, levensgevaar uit de weg gaan en bedenken hoe we dat zouden moeten doen.

Als mens zijn we nou eenmaal niet sterk, maar wel slim. Wij zijn degenen met de hersenen op aarde maar zouden het niet met blote handen kunnen opnemen tegen een leeuw. Ons enige wapen is dus onze zogenaamde "intelligentie". Tegenwoordig komt ons leven zelden in gevaar waar dat vroeger wel het geval was. Ons denken is dus in feite niet meer nodig. Toch denken we de hele tijd na. "Niet omdat het moet maar omdat het kan" is een toepasselijke uitspraak hierop. Maar het gaat nog verder; de meeste mensen staan hier niet eens bij stil... "want het was altijd al zo, ik denk toch altijd al na?!?" In het algemeen kunnen we stellen; hoe groter iemand's ego; hoe onzekerder de persoon. De persoon moet meer doen om z'n ego te bevredigen en vaak zijn dit dus ook de meest actieve figuren in onze samenleving, de uitslovers. En dit brengt nogal wat problemen met zich mee.

Er komt competitie van (want ego heeft honger). De één wil beter zijn dan de ander, de tweede wil meer geld dan een ander en de derde wil weer meer macht dan een ander. Dit zijn allemaal voortvloeisels uit dat ego. Je hebt de neiging je zelfbeeld te verbeteren want daarmee bevredig je je ego waardoor je je even goed voelt want "kijk, dat doe ik maar weer even ". Je ego heeft z'n heroine shot weer gehad. Maar dit is van korte duur, en een oneindige cyclus. Het ego beschadigt meer dan dat het iets goeds doet omdat het dus te ver doorgeslagen is. Dit is ook heel goed terug te zien als je ziet wat er nu met de planeet gebeurt. Daar laat het ego z'n ware gezicht zien, visueel. Amazones welke omgehakt worden voor hout - geld Shell die geen flikker geeft om milieu - geld Agrarische industrie welke 50% van alle CO2 uitstoot - geld Wereldzeeën welke leeg gevist worden - geld CETA / TTIP constructies opzetten - geld Kolen industrie gaat gewoon door - geld Ik vergat overigens bewust Macht bij CETA, maar die macht is ook bedoeld voor meer geld... je weet wel, datgeen waar het ego op geilt, we willen immers meer dan de rest. Zo kan ik nog wel even door gaan.

De hele planeet wordt vernietigt door deze ziekte die we hebben, maar niet eens doorhebben dat we hem hebben (op enkelingen na). Het brein is veelste ver doorgeslagen in "intelligentie", intelligentie tussen quotes, ik vraag me af in hoeverre je een selfdestruction-path als dit, intelligent kan noemen. Gaan we dit oplossen zonder geld en zonder religie? [b]Nee.[/b] Het verlangen, hunkeren naar "beter zijn dan anderen" is hardnekkig. Zodra de middelen er niet meer zijn zal het afnemen, de "human greed" wordt niet meer geprikkeld door geld of macht/religie. Maar het zal niet lang duren voordat daar iets voor terug gaat komen wat we nu nog niet eens kennen, waarschijnlijk landbezit of andere machtsgerelateerde zaken. Het is ook niet echt voor te stellen; een wereld zonder geld. Dus helaas zullen we de uitwerking daarvan nooit zien.

De enige manier om een in de toekomst opkomende apocalypse te voorkomen, is dat iedereen wereldwijd geneest van deze geestelijke ziekte. Ik heb zelf een aantal keer een spiritual awakening gehad waar ze het over hebben in al die hippiebladen, je kent ze wel. Dat klinkt zweverig, maar het is kickass, je ziet de wereld hoe het echt is, en hoe de illusie die we realiteit noemen vervalt in het niet. De wereld is schitterend, alles is mooi. Het is zoals de natuur het bedacht heeft zonder doorgeslagen ego-brein.

Eigenlijk is het leven wat je nu leeft nep: das een gewaagde uitspraak he? Is zo, maar als je het uit andere perspectieven bekijkt is het nog niet eens zo gek bedacht; De maatschappij waarin je functioneert is bedacht. Geld is bedacht, bedrijven zijn bedacht, loonslaven is bedacht, monogamie is bedacht, politiek is bedacht, je hele leven is al bepaald voordat je geboren wordt: 0-4, je word opgevoed door ouders of een kinderopvang. Misschien ga je zelfs al naar de peuter speelzaal. 4-12, je gaat naar de basis school, groep 1 t/m groep 8, je blijft niet zitten, je haalt goede cijfers 12-16(18), je gaat naar de middelbare school, je doet een opleiding voor werk waar veel vraag naar is, of wat je leuk vind. op je 16e krijg je een scooter van je ouders, omdat je je VMBO gehaald hebt. Als je geluk hebt ben je op dit moment al ontmaagd. op je 18e betalen je ouders je rijbewijs omdat je je VWO hebt gehaald of niet gerookt hebt tot dan. Vanaf hier kan kan het 2 kanten op; Of je studeert verder omdat je "grote ambities hebt" of je gaat aant werk en werkt jezelf hogerop op 1 of andere manier. Hierna komt het echte werk; je krijgt een vrouw, 2 en een half kind, een rijtjeshuis, een open corsa, een labrador en een boom in de tuin. Vanaf hier werk je tot aan je dood. Je bent een slaaf van het systeem. op je 30ste krijg je je 30ers dilemma op je 50ste gaat iedereen je een ouwe lul vinden op je 65ste zou je met pensioen gaan, en je hebt er nu de pest over in dat je nog 2 jaar langer moet werken op je 67ste ga je met pensioen en dan wil men je zo snel mogelijk vergeten; je kost alleen maar geld op je 80ste raak je dement and then you die.

Heel je leven is bedacht door hoe anderen vinden dat jij moet leven, en je ego volgt dat op als een robot. Als je het heel sec bekijkt, is alles bedacht door mensen. Regels, Moraliteit, Goed, Slecht, Problemen, en Bijbels. Aangezien het bedenken van al deze zaken geinspireerd werd door het ziekelijke ego, hoe kan daar ooit iets goeds uit komen als het ego zelf eigenlijk al een door het brein gecreeerde angst-illusie is en gedachten die daaruit voortkomen alleen maar gebaseerd zijn op "beter te zijn dan" en "superieur zijn aan"? Dit is waar de wereld kapot aan gaat. Wees eens eerlijk tegen jezelf; beheers jij je gedachten of beheersen je gedachten jou? Ik vind van mezelf dat ik m'n gedachten beheers, maargoed... da's een egokwestie [i]I do not know whether Karma creates the ego or the ego creates Karma. ~Carl Jung[/i]