Free Palestina!

En ja, hoor. Daar zijn ze weer. Nu Netanyahu in Nederland op bezoek is voor een gesprek met Mark Rutte, kunnen de spandoeken weer uit de kast gehaald worden. Jodenhaat kan weer ongestraft gespuwd worden op de straten. Juden raus!

De moslims springen er weer bovenop. Vermomd als activisten voor een vrije Palestijnse staat staan ze te schreeuwen op pleinen. Vorig jaar kwam uit een onderzoek dat Nederlandse moslimjongeren een groeiende negatieve houding hebben tegenover Israël. Verrassend zeg. In de Schilderwijk werd geroepen dat Joden gedood moesten worden. Al met al zijn de moslims een toonbeeld van tolerantie en vredelievendheid voor de Joden.

Helaas zijn er ook Nederlanders die meedoen aan deze protesten. Het grootste gedeelte dat bij deze protesten staat is blank. Moslims houden zich wat protesten betreft zich op de achtergrond. Deze mensen noemen zich antizionistisch, om zo hun antisemitisme te vermommen.

Oud-premier Van Agt voelt zich geroepen om mee te doen met de Jodenhaat. Hij zet zich al jaren in voor de rechten van de Palestijnen. Dat de hele hand pakken als ze een vinger aangeboden krijgen, deert hem niet. Dat de Palestijnen het beton dat ze van Israël krijgen gebruiken om tunnels te bouwen voor aanslagen, boeit hem niet. Dat de Palestijnen elke poging tot vrede saboteren, ziet hij niet. Volgens hem is Netanyahu een misdadiger en moet hij opgepakt worden zodra hij in Nederland is.

Het is wachten op opstootjes en protesten. Pak de popcorn maar en ontwijk de moslimbuurten, daar gaat het geweld beginnen.