Kutmarokkaantjes

Ach ja, maar natuurlijk laten we weer eens een bepaalde bevolkingsgroep woordelijk afslachten. Gewoon omdat wij, omwonenden van een busbaan in Almere, bijvoorbeeld onze frustraties niet kwijt kunnen over het gedrag van kleine, onopgevoede kutmarokkaantjes. Ik woon in Almere en reis soms met de bus. Dan observeer ik die groepjes kinderen, wat dat zijn het vaak. Wat ik zie is dat zij direct stoer gaan doen zodra er ‘gezag’ in de buurt is of komt, maakt niet uit wat voor gezag. Maar de politie is het allerleukst. Juist dan gaan ze harder praten en schreeuwen en doen ze hun voeten op de bank. Gewoon uitdagen, afzetten? Bij zo’n groepje zitten altijd wel een of twee achttien- of negentienjarigen. Vooral zij worden in de gaten gehouden door de kinderen, met in gedachten: “Scoor ik zo?”

Het zal wel, maar het lijkt bijna een automatisme om iedere vorm van respect te vermijden.

Nu ben 1 meter 94 en behoorlijk breed gebouwd, maar ik heb nooit enige intentie gehad deze klootzakjes ook maar ergens op aan te spreken. Hun ouders hebben dit ook nooit gedaan, dus waarom zouden gewone mensen zoals u en ik tegen een schelkanonnade, of erger nog, tegen een mes aan willen lopen? Ik niet, tenzij, tenzij er iemand lastiggevallen wordt die te zwak, ziek of misselijk is om zichzelf te kunnen verdedigen. Dat dan weer wel.
En wanneer ik weer zo’n achterlijke jonge kutmarokkaan tegen de politie stoer zie doen in een vlog, dan denk ik: ’Wat zijn het een laffe honden’. Achter een agent gaan staan en neukbewegingen maken. Of gewoon alles wat zo’n agent zegt herhalen en hem uitdagen en melden dat hij (de agent) en zijn hele familie in honderd jaar nog niet in staat zijn zo’n auto (Audi RS) te betalen. Wat dit kutmarokkaantje erbij vergeet te melden is dat hij er tien te jonge hoeren voor heeft laten werken en kilo’s coke heeft moeten verkopen.

Maar heeft het zin zo te blijven schelden op deze onopgevoeden? Heeft het zin ze te verstoten? Terugsturen naar het Rifgebergte in Marokko? Dit is tegen alle verdragen van de EU, dus dat gaat niet gebeuren. Maar hoe moeten we er dan mee dealen? Opvoedkampen? Dan krijgen we heel links Nederland weer over ons heen, ook geen optie dus. Of? Of moeten we ze misschien een beetje gaan begrijpen? Wat zeggen de mensen die er logischerwijs iets van kunnen weten?

Kijk hier eens, Jet van Rijswijk bijvoorbeeld.
Opvoeding ‘Oost’: conformisme, rolgedrag, autoritair, respect, gehoorzaamheid, afremmen, straffen, slaan, schreeuwen, dreigen, opsluiting, uitsluiting van contact, dreigen naar Marokko te sturen, verstoting, bang maken.
'West' zou staan voor: zelfstandigheid, autonomie, onderhandelen, discussie, uitleggen, verklaren waarom iets verkeerd is, negeren, afleiden, stimuleren, individuele ontplooiing, prijzen, overleg, een emotionele band met de vader, voordoen en aanwijzingen geven.

Dus de ouders van deze kutjongeren hebben al zo’n beetje met alles gedreigd waar ze maar mee konden dreigen tegen deze jonge kinderen. Ik heb er al eerder over geschreven: bij drie maal fout ‘heropvoeden’. In welke configuratie mag de regering uitzoeken. Dit probleem met deze jongeren zal steeds meer ergernis geven onder de bevolking en die zal een keer gaan terugslaan.